Sibulateel selgitatakse välja parim pirukameister

Sibulatee traditsiooniline puhvetite päev toimub 12. septembril, mil oma uksed avavad 23 puhvetit kogu Sibulatee piirkonnas. Oma õue väravad teevad lahti ja head ning paremat pakuvad kohalikud inimesed terves Sibulatee piirkonnas. Pakutakse nii vanaemade retseptide järgi valmistatud toite kui ka moodsamaid, aga siiski kohalikku toorainet kasutavaid roogasid. Paljudes kohtades saab lisaks toidule nautida kas näitust või elavat muusikat ning samuti osaleda õpitubades.
Küll on selle aasta sündmused vähe teistsugused kui tavaliselt. Hoolsalt tuleb pesta käsi ning need, kes haiged või viimasel ajal kokku puutunud COVID-viirusesse nakatunud inimestega, peaksid aga kindlasti koju jääma. Samuti tahame südamele panna, et kõik elanikud, kes sel päeval oma toodangut (hoidised, pirukad) külatänavatel pakuvad, peaksid samuti jälgima hügieenireegleid: ei tohi toimuda toiduvalmistamisel ristkäitlemist, hoidma peab puhtust, toite piisavalt läbi küpsetama, kasutama puhast vett ja nõusid ning muidugi pakkuma värsket toitu.
Teist aastat valitakse Sibulatee parim sibulapirukameister. Konkurss on mõeldud kõigile Sibulatee piirkonna elanikele. 12. septembril kell 11 toimub parima piruka valimine Kolkjas Peipsimaa külastuskeskuses. Osalevaid pirukaid testib pimetestis žürii, kes juba oskab head toitu hinnata. Iga piruka puhul, olgu see siis suur plaadipirukas või väikesed pirukakesed, hinnatakse nii välimust, lõhna, maitset kui tekstuuri. Kokkuvõttes kõrgeima hinnangu saanud pirukavalmistaja saab selle aasta sibulapirukameistri aunimetuse ning au ja kuulsuse. Võitja kuulutatakse välja 12. septembril kell 12 Peipsimaa külastuskeskuses ning Sibulatee sotsiaalmeedias.
Eelmise aasta võitja Natalja Rästas sel aastal vastavalt reeglitele konkursil osaleda ei saa. Parima sibulapirukameistri tiitel tõi talle aga juurde tuntust ja uusi kliente, nii et osavatel pirukategijatel soovitab ta konkursil kindlasti osaleda.

Osalemise tingimused:
Osaleja peab olema Sibulatee piirkonna elanik.
Tegemist peab olema sibulapirukaga, võib olla nii väike pirukas kui suur plaadipirukas. Lubatud on lisada muidu komponente sibula juurde, kuid sibul peab täidises olema ülekaalus.
Pirukad (kas 5 väikest pirukat või 1 suurem pirukas) peavad olema 12. septembril hiljemalt kell 10.30 Peipsimaa külastuskeskuses (Kolkja, Suur tee 25). Pirukate juurde lisada eraldi paberil valmistaja nimi ja kontakt.
Osalemiseks tuleb enda soovist teada anda 10. septembriks info@sibulatee.ee.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus