Palamuse suvepidudele tulevad ka Elmari raadio ja Getter Jaani

Järgmisel reedel peetakse Palamuse lauluväljakul selle suve esimene Palamuse Suvepidu, mis avab nende pidude viieteistkümnenda hooaja. Juubelisarja korralduse ja kava kohalt kergitab saladuseloori nende peakorraldaja Imre Tõekalju.

 

Mitu pidu sel suvel plaanis korraldada on?

Sarnaselt eelmisele aastale, tuleb ka tänavu neli üritust. Nendest kahe puhul oleme artistid valinud eelkõige noorema publiku maitset silmas pidades. Kindlasti plaanime korraldada ka ühe sellise peo, mille programm ja esinejad peaksid sobima ka pisut vanematele. Seega tahame ka sellel suvel vähemalt ühel korral pakkuda inimestele võimalust tulla kogu perega Palamusele ning siin mõnusalt aega veeta. Neljanda ürituse suunitluse osas ei ole hetkel veel kindlaid otsuseid.

Mida uut sel hooajal pakute?

Palamuse Suvepeod alustab  juba viieteistkümnendat hooaega. Olgem ausad, nii pika tegutsemise järel on üsna raske midagi uut välja mõelda. Paraku seavad omad piirid ka materiaalsed võimalused. Kindlasti ei lase me aga korraldusliku poole ja esinejate valiku osas latti alla. Lühidalt öeldes: jätkame tuntud headuses väikeste uudsete üllatustega.

Ehk kergitad veidi saladuskatet  ka esinejatelt?

Nagu paljud juba plakatitelt teada on saanud, teeme esimesel peol  taas koostööd Power Hit Radioga, artistidest oleme esimeseks valinud lauljatar Mia. Samuti toimub siis juba traditsiooniliseks saanud vahupidu. Kindlasti jõuab sellel suvel Palamusele Eestit Eurovisioonil väga tublilt esindanud Getter Jaani.

Kas on oodata ka mõningaid välisesinejaid?

Eelmisel aastal ütlesime kohe hooaja alguses ära, et välisartiste ei tule. Täna me seda võimalust sajaprotsendiliselt ei välista, aga ei pea ka väga tõenäoliseks. Eks aeg näitab.

Kui palju tuleb teemapidusid ning millistele sihtgruppidele?

Selle aasta algul istusime koos Elmari raadio inimestega ja otsustasime, et võiks taas midagi koos teha. Jutt siis konkreetsemalt Elmari Suvepeost, mis keskendub eelkõige eestimaisele tantsumuusikale ja mille korraldamise eelmisel aastal teatud põhjustel ära jätsime. 2008. ja 2009. aastal toimunud peod Elmariga  olid ülipopulaarsed ja Palamusele tuldi üle kogu Eesti – ühe kandi inimesed mitme autoga. Eestis tehakse väga head muusikat ja patt oleks seda inimestele mitte pakkuda. Sihtgruppi selle ürituse puhul piiritleda ei tahaks. Kõik, kellele meeldib hea eestimaine muusika, on oodatud.

Kas juubeliaasta puhul on ka midagi selle rõhutamiseks ette võetud?

Kindlasti rõhutame oma juubelit reklaamikampaaniates. Külastajate jaoks on seoses juubeliaastaga ka väikesi üllatusi tulemas.

Kas kasutate ka mingeid uudseid tehnilisi lahendusi vms?

Helitehnilise poole pealt jätkame sarnaselt eelmise aastaga. Küll aga plaanime sellel suvel pisut suurendada valgustehnikaparki, et veelgi värvikamat elamust pakkuda. Selles osas on ka paar uudset mõtet.

Kas euro saabumine on kuidagimoodi ka peopääsmete hinda mõjutanud?

Eelmise aasta esimese ürituse pilet maksis 99 krooni, tänavu on see number 7 eurot. Lihtne arvutustehe ütleb, et mõnevõrra oleme tõesti pidanud piletihinda tõstma. Samas on võrreldes eelmise aasta juuniga enamuse kaupade ja teenuste hinnad tõusnud tunduvalt suuremas mahus. Lähtusime arvamusest, et pileti hind peaks olema kõigile jõukohane ja ei tohiks saada põhjuseks tulemata jätta.

Kas loosite peopääsmeid ka mõne raadiojaama või sotsiaalvõrgustiku kaudu?

Hetkel kestab piletimäng suhtlusportaalis Facebook, alates esmaspäevast on võimalik osaleda Power Hit Radio eetris pärastlõunal toimuvas piletimängus. Kindlasti korraldame neid mänge ka järgmistel pidude eel.

Millised reeglid kehtivad Palamuse pidudel alaealistele?

Vastavalt kehtivale seadusele, võivad kuni 16-aastased külastajad omapead peol olla kuni südaööni. Pärast seda tohivad nad üritusel viibida koos täiskasvanud saatjaga. Selleks võib olla üks vanematest, keegi sugulastest või siis täisealine sõber. Läbi aastate oleme ka rõhutanud, et alaealistel ei ole lubatud tarbida alkohoolseid jooke ega sigarette. Meie arvates on hästi pidutsemiseks eelkõige vaja head muusikat, mõnusat õhkkonda ja toredaid sõpru, mitte alkoholi. Nendest kahte esimest üritame meie omalt poolt pakkuda, toredad sõbrad saab igaüks ise kaasa kutsuda. Samuti on lubamatu mistahes teisi külastajaid ohustav käitumine. Kõik ürituse territooriumil korda rikkunud külastajad olenemata vanusest peab turvameeskond kinni ja annab üle politseile. Palamuse alevikus ürituse ajal avaliku korra tagamiseks teeme aga ka selle aastal tihedat koostööd politseiga. Kui välja jätta alaealiste liikumispiirang, siis kehtib kogu eeltoodu tegelikult kõikide külastajate kohta, olenemata nende vanusest.

Milliseid kanaleid pidi saab jälgida uudiseid pidude kava ja toimumise kohta?

Kindlasti koduleht www.palamusesuvepeod.com, hetkel ülipopulaarne suhtlusportaal Facebook, samuti suhtlusportaalid rate ja orkut, raadiojaamadest Ring FM, Power Hit Radio, Uno ja Elmar. Trükimeediast tasub kindlasti jälgida Jõgevamaa Ärilehte ning maakonnalehte Vooremaa.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus