Kuremaal ja Põltsamaal saab kuulata piknikukontserti

Järgmise nädala teisipäeval Kuremaal ja laupäeval Põltsamaal astuvad piknikukontserdiga üles Tanja Mihhailova- Saar, Mihkel Mattisen ja Birgit Sarrap. Publik võib kaasa võtta oma piknikuteki või meelepärase soetada kohapealt.


Kust tuli idee just sellise tuuriga pihta hakata?
Tanja: Oleme ju selle seltskonnaga tegelikult pidevalt ninapidi koos ansamblis The Swingers, aga mõni aeg tagasi toimus meil üks tellitud kontsert, kus korraldaja soovis kuulata just sellist pisemat koosseisu ehk meid kolmekesi triona. See kontsert osutus kava ja keemia mõttes meie enda jaoks väga eriliseks ning tekkis tunne, et sooviks seda kontserti ka arvukamale publikule pakkuda. Selliste kontsertide puhul saab lisaks muusikale rääkida pikemalt põnevaid seiku oma eluteedest ja ühistest lõbusatest juhtumistest.

Kui uus idee on piknikukontsert? Väga palju ei ole siiani selliseid kontserte peetud.
Birgit: See piknikuidee sündis paljuski ka koroonakriisi ajal, kui veel kehtis 2 + 2 reegel. Eesmärk oli korraldada ilusates paikades kontserte, kus oleks piisavalt ruumi, et inimesed ei peaks tihedalt koos kõrvuti istuma ning oleks võimalus tagada endale teistest soovitud distants.
Samuti tahtsime pakkuda kriisiajal natuke soodsamat kontserdil käimise võimalust, et võiks soovi korral kaasa võtta ka enda söögid-joogid ja piknikutekid ning ei peaks neid kohapealt hingehinna eest soetama hakkama, nagu paljudel kontsertidel juhtub. Need kaks põhjust ja veel ka soov teha kontserdid kuidagi nunnumaks ja intiimsemaks, viisid mõtted sellisele Eestis uudsele formaadile.
Kindlasti aga ei tule karta seda, et tavapärast kontserdielamust nautida ei saa. Kes ise oma asju kaasa ei soovi võtta, siis loomulikult on meil ka kohapeal toolid jms kõigile soovijatele olemas ja kohvikud – müügipunktid samuti avatud.

Kuivõrd võib just piknikukontserdi formaadist välja kasvada uus suund, arvestades, et on olnud keeruline aeg ja paljud inimesed ei julge veel teistega kontaktis olla. Ilmselt pikemat aega.
Tanja: Piknikukontserdi formaat on paljudes maades tegelikult väga populaarne, meil ei ole seda varem eriti tehtud aga nüüd olude sunnil on hea võimalus proovida, kas see võiks inimestele korda minna. Ameerikas või Saksamaal ja muidugi ka teistes suurriikides on paljud näiteks klassikalise muusika suured festivalid sellises formaadis aastakümneid populaarsed olnud. Ilmarisk on Eestis muidugi alati olemas, aga oleme ilmataadiga kokkuleppe teinud, et meie kontsertidele lubatakse head ilma!
Mis lood esitamisele tulevad ja kas kaasa saab ka laulda ja tantsida? Kui palju esitate lugusid, mida lavalaudadel pole kas tükk aega olnud või üldse pole kuulda saanud?
Birgit: Kuulda saab eestlaste lemmiklugusid läbi aegade. Mihkel ei ole põhimõtteliselt peale JAM-iga esinemiste lõpetamist 15 aastat tagasi ka Eesti inimestele laulnud, nii et on eksklusiivne võimalus ka teda laulmas kuulda. Sellest kantuna saab kuulajani toodud ka mõned omal ajal väga populaarsed JAM-i laulud, saab kuulda nii minu kui Tanja repertuaarist tuttavaid lugusid, kuid ka Eesti muusikaajaloost teiste lauljate populaarseid lugusid, mis inimestele südamesse pugenud.
Mihkel: Kuna koosseis on pigem nii-öelda akustiline ja väiksem, siis ega suurt tantsupidu arvatavasti ei toimu. Muidugi ei pane keegi kätt ette kui lisaks kontserdikuulamisele on soov ka jalga keerutada! Platsid on suured ja ruumi jätkub kõigeks! Kaasa laulda saab muidugi, sest enamus lugusid peaks inimestele vägagi hästi teada olema.

Jõgevamaal esinete kahes kohas: Kuremaal ja Põltsamaal. Milles nende kohtade tugevus seisneb?
Tanja: Kuremaale pole meist kolmest ma arvan keegi ammu kontserdiga sattunud või ei ole üldse sattunud. Üritasime leida ilusaid kohti Eestimaal ning veidi kohti, mis meid ennast kõnetaks ja avardaks silmaringi Eestimaa avastamise seisukohast. Põltsamaa lossihoov on meile muidugi vana tuttav ja on üks fantastiliselt kaunis koht.
Mihkel: Kuremaa lossi, lossiparki ja kaunist järveäärset soovisime ise kaema tulla, sest igal tuuril sooviksime ka enda jaoks põnevaid ja ajaloolisi paiku avastada, kuhu muidu igapäevaselt tihti just ei satu. Meie kontsert toimub küll lossi lipuväljakul, aga Marek Sadam, kes mõni nädal tagasi sealkandis kontserdi andis, kiitis küll seda ilu taevani, nii et ootame huviga!
Kontsert toimub Kuremaa lossi lipuväljakul 21. juulil kell 20 ning Põltsamaa lossihoovis 25. juulil kell 20. Piletid on mõistlik kas Piletilevist või Piletimaailmast ette ära osta. Lisainfot saab meie kodulehelt www.kontserdiklubi.ee.

blog comments powered by Disqus