Jõgeva linna päevad pakuvad uusi huvitavaid üritusi

<span lang=””>

Et linnapäevadel midagi uut ja põnevat pakkuda, on tänavu plaanis dresiinivõistlus ja linna sünnipäevamatk. Traditsiooniliselt peetakse kiirmaleturniir ja pargikabevõistlused, samuti seigeldakse Pedja jõe ääres.

Jõgeva linnapea Kalmer Laini sõnul tähistab Jõgeva linn tänavu 73. sünnipäeva, seega pole juubeliaasta. Kuid tänavu möödub 135 aastat ajast, mil esimene reisirong Jõgeva jaamas vilet lasi. Tõsi, see oli küll augustikuus. Sellepärast tähistatakse juubelit dresiinivõistlusega.

“Linnavõimu ja ettevõtjate vahelise võistluse tänavahokis otsustasime seekord asendada dresiinivõistlusega. Viis aastat tagasi, kui tähistati raudteeliikluse 130. aastapäeva, oli samuti dresiinivõistlus, kuid see viidi läbi Agrochema Eesti raudteeharudel Turu tänava lõpus. Nüüd on Eesti Raudtee koostöös Edelaraudteega lubanud võistluse pidada uue ja vana raudteejaama vahel,” rääkis linnapea.

Tema sõnul tuleb kohe pärast võistlust uue jaamahoone juures Jõgeva kammerkoori kontsert. Kammerkoor on traditsiooniliselt esinenud linna eri paigus.

Laupäeval pakutakse traditsioonilist sünnipäevatorti keskpäeval, mitte kell 10 nagu varem. “Varem ei jõudnud inimesed nii hommikul kesklinna, samuti viibis osa huvilisi hoopis staadionil ja jälgis Kevadjooksu,” märkis Lain.

Jõgeva linn tähistab koos linnapäevadega ka lastekaitsepäeva. Kultuurikeskuse taga on lastelinn, kus laupäeval jätkub väiksematele ja suurematele erinevaid tegevusi kella 11st kuni kella 15ni.

Pärast dresiinivõistlust saavad huvilised osa Pedja jõe seikluse meeskondlikust võistlusest. “Jõgeva linn asub Pedja jõe ääres ja kindlasti tuleb linnapäevade ajal ka jõge ära kasutada.  Soovijad saavad mõõduka tasu eest seiklusrada proovida juba laupäeval kella 14st.

Traditsiooniliselt peetakse Jõgeva kesklinnas laupäeval kella 9st kuni kella 16ni Jõgevamaa Kevadlaata.

Pühapäeva keskpäeval oodatakse huvilisi linna sünnipäevamatkale. Matk algab Mustvee maantee võrkpalliplatsilt ja üheskoos minnakse Kassinurme ning jalutatakse sealt ka tagasi. “Kes kogu maad ei jõua jalgsi käia, saab tagasi bussiga. Euroopa Liit toetab Jõgeva linna ja valla ühiseid tervisepäevi ning selle projekti raames saame ka sünnipäevamatka teha,” ütles linnapea.

Tema sõnul algavad linnapäevad reede õhtul suure noortepeoga, kus astub üles meie eurolaulik Getter Jaani. Tema soojendusesinejatena astuvad üles Jõgeva noortebändid.

Laupäeva õhtul eraldi rahvapidu kultuurimaja taga pole, soovijad saavad jalga keerutama minna Madise Majja, kus tuleb Elmari tantsuõhtu “Eesti disko” nime all.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus