Kamaris suur sünnipäevapidu

 

Eeloleval laupäeval, 28. mail tähistatakse Kamari kooli ja lasteaia väärikat juubelit, sest kahe lasteasutuse vanus annab kokku tervelt 210 aastat. Sel puhul toimub rongkäik praeguse Kamari koolihoone juurest endise koolihoone ehk seltsimaja juurde. Sellele järgneb kontsert-aktus, kus esinevad kohalikud lapsed, samuti Esku laste rahvatantsurühm ning Kamari naisansambel. Sünnipäevapeole oodatakse nii endiseid kooli- ja lasteaia juhte kui ka vilistlasi. Kõigile sünnipäevalistele pakutakse torti. 

Tänavu tähistab auväärne Kamari kool 175. ja Kamari lasteaed 35 sünnipäeva. Kamari koolis on laste arv erinevatel aastatel olnud erinev. Tänavu õpib Kamari koolis kuus last. Eelmisel aastal seal esimesse klassi astujaid ei olnud, tänavu alustab kooliteed üks laps. Praegu õpib Kamari kooli II klassis kolm, III klassis üks laps ning IV klassis kaks last. Koolis tegutsevad liitklassid nagu mitmel pool mujalgi maakoolides.

Aastal 1835. algas Kamaris koolitöö selleks spetsiaalselt ehitatud koolihoones, millest on praeguseks saanud Kamari Seltsimaja. Kamari kooli on 175 aasta jooksul juhtinud kümme koolijuhti. Neist esimene oli Rein Männik, kes õpetas lastele kõiki õppeaineid, sealhulgas piiblilugu ja kirikulaulu.

Kamari Haridusseltsi juhi ja sealse kooli koka Kalli Kadastiku sõnul oli 1976. aastal avatud Kamari lasteaias alguses lapsi tervelt kahe rühma jagu. Praegu käib sealses lasteaias 16 last. Kui tavaliselt viiakse lasteaed üle kooliga ühte hoonesse, siis Kamaris juhtus nii, et kool kolis 2003. aastal ümber sealsesse lasteaia hoonesse. Kamari koolis ja lasteaias tegutseb kokku kuus töötajat. Praegu kuulub Kamari kool juriidiliselt Esku kooli koosseisu ja kannab nimetust Esku-Kamari kool.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus