Külmalinna lähistel saab sooja “hunditoitu”

 

Kurista külast võrsunud Margo Hunt alustas ettevõtlusega Tallinna kõrvalt ka kodumaakonnas  ja avas Jõgeva lähistel Piibe maantee ääres  toitlustamiskoha “Huntfood”, kust saab toitu kaasa osta, aga ka kohapeal einestada.

Eelmise aasta juunist alates pakkus Margo Hunt toitlustusteenust Tallinnas Paldiski maanteel. “Suved veedan koos perega  maakodus  Jõgeval, sellepärast otsustasin tänavu toidukioski avada Piibe maanteel Jõgeva linna piiril. Igapäevaselt tegeleb selle ettevõttega abikaasa Kärolin, kes praegu koolitab töötajaid. Nii saame  rohkem aega viibida ettevõtte lähedal ja paremini varustamisega tegeleda. Soodustavaks teguriks söögikoha rajamisel osutus hea koostöö tanklaketti omava firmaga Mokter, mille juht Aleksander Terep andis nõusoleku maa kasutamiseks ettevõtte kinnistul,” märkis Margo Hunt. 

Investeering 250 000 krooni

Tema sõnul tuli toitlustusprojekti käivitamiseks investeerida  250 000 krooni, millest 90 000 krooniga toetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. “Algul uskusin, et tuleme toime väiksema summaga, kuid moodsa toiduvalmistamistehnika muretsemiseks tuli teha piisavalt suuri kulutusi. Muidu pole aga võimalik pakkuda maitsvat ja kvaliteetset toitu. Ainuüksi vahvlimasin maksis üle 600 euro, see telliti Saksamaalt, kusjuures vahvlite küpsetamisel kasutame ka Saksamaal tuntud retsepte ja traditsioone. Friikartulite tegemiseks kasutame aga fritüüri,” lisas Hunt.

Toidukioski menüüs on veise-ja kanalihaga hamburgerid, teadaolevalt ainsana Jõgeval kebab, samuti grillvorstid, jookidest pakutakse aga karastusjooke, teed, kohvi, mis valmistatud pea 30 eurot kilogramm maksvatest ubadest. Alkoholi-ja tubakatooteid saadaval pole. 

Neli uut töökohta

“Kohapeal toitlustamiseks on pingid ja lauad, mille arvu vastavalt külastavusele suurendame ja käesoleva nädala lõpuks valmib ka katusealune. Kaasa soovijatele paneme sooja toidu termokarpi ja kohvi kaanega topsi, mille eest lisatasu ei võeta,” ütles Margo Hunt. Ta prognoosis, et märkimisväärse osa klientidest moodustavad autojuhid. Samuti on aga uue söögikoha enda jaoks avastanud ka juba mitmed Jõgevamaa noored.   

<p style=”MARGIN: 0cm 0cm 0pt” class=”MsoNormal” align=”justify”>Veel lisas Kuristalt võrsunud ettevõtja, et uus söögi-ja joogikoht võimaldas Jõgevamaal luua hetkel kolm aga suure tõenäosusega neli uut töökohta.

“Igati teretulnud, et Jõgevamaa juurtega mees on tulnud tagasi oma kodukanti ettevõtlusega tegelema. Nii muutub toitlustusteenus kättesaadavamaks, mitmekülgsemaks ja konkurentsivõimelisemaks. Mõistagi suurendab iga uus firma ka omavalituse tulubaasi,” ütles Jõgeva vallavolikogu aseesimees Marek Saksing.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus