Route House 39 meelitab šašlõkiga

Jõgeva linn saab täna juurde veel ühe söögikoha. Aadressil Tallinna mnt 15 ehk kohalike kõnepruugis KEKi hoovis uksed avav Route House 39 kavatseb kliente ligi meelitada eelkõige hea šašlõkiga.

<p class=””>

“Söögikohta oli sellesse paika väga vaja,” ütles Route House 39 omanik Sergei Jerjomin. “Mul endal tegutsevad KEKi hoovis ju näiteks puhkemaja ja autopesula ning peatselt avan ka remonditöökoja. Paljud nende külastajatest sooviksid kohapeal keha kinnitada,” ütles Sergei Jerjomin. “Veelgi olulisem on see, et söögikoht aitab tutvustada Jõgevalt läbisõitvatele turistidele siinsamas aasta tagasi avatud klaasistuudiot, mille juures on nüüd ka õppeklass. Kui esimesel korral tullakse kohvi jooma ja taieseid vaatama, siis järgmisel korral tullakse võib-olla juba koos seltskonnaga ise kätt proovima. Tootmist pole Jõgeval ju teab kui palju, seepärast tuleks ära kasutada turistide siiameelitamise võimalused.”

Uues söögikohas mahub einestama korraga 15-20 inimest (ilusa ilmaga rohkem, sest siis saab istuda ka väljas) ning pakkuma hakatakse seal kiirtoitu, näiteks kolme sorti pitsat ja kolme sorti hamburgerit. Kohapeal neid ei valmistata, vaid ostetakse tunnustatud tootjatelt. Pakutakse ka kuumi ja külmi jooke, puljongit, pirukaid ja saiakesi (küpsetised hangitakse OÜst Kadilo Pagar) ning jäätist.

“Aga aukohal on menüüs siiski šašlõkk. Ja mitte lihtsalt šašlõkk, vaid õige šašlõkk: selline, mis on küpsetatud vabas õhus heal grillil ja kohapeal põletatud sütel. Valmis ostetud grillsüsi on parafiiniga töödeldud ja selle maitse kipub lihale küpsetades külge jääma,” ütles Sergei Jerjomin.

Lambašašlõkki ta küll ei paku, vaid ikka sealihast valmistatut, nagu siinmail enamasti.  Lisaks traditsioonilisele äädikamarinaadis šašlõkile saab proovida vürtsidega töödeldud omas mahlas liha.

Mis grillisse puutub, siis see nelisada kilo kaaluv seadeldis on Jerjominil enda tehtud. Küsimusele, mille poolet see hea või eriline on, vastas ta muiates: “Seda peab igaüks ise vaatama ja proovima tulema.”

Friikartuleid ta liha kõrvale ei paku, vaid ainult salateid. Kes kohapeal süüa ei taha või ei jõua, neile pakib toidu karbiga kaasa. Kes tuleb suurema seltskonnaga ja ette tellib, saab kasutada ka sauna. Autopesula ja remonditöökoja klientidele pakutakse aga söögikohas hinnasoodustust. Sööjate teenindamisel on Jerjominile praegu abiks praktikant, ent kui sobiva inimese leiaks, võtaks ta ametisse ka püsiabilise.

Uue söögikoha interjööri ilmestavad peremehe katsetused klaasikunsti alal. Näiteks võib seal imetleda mitme Eestimaa omavalitsuse sulatustehnikas valmistatud vappe. Klaastaieseid saab ka kaasa osta.

Kiirsöögikoha Route House 39 avamispidu peetakse täna kell 17 ning sinna ootab omanik kõiki oma vanu ja uusi sõpru. Edaspidi hakkab söögikoht avatud olema kella 9-22.

“Kui asja tulu teenimise seisukohalt vaadata, siis on minu meelest Jõgeval toidukohti juba piisavalt, kui arvestada aga linna elanike ja külaliste vajadusi, siis võiks neid olla enamgi,” märkis Sergei Jerjomin.

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus