Põltsamaa päevakeskus valmib oktoobri lõpuks

Põltsamaal Lossi tänav 47 asuvasse hoonesse,  kus aastaid tagasi tegutses Jõgevamaa Tervisekaitse Talitus, tehakse ettevalmistusi päevakeskuse rajamiseks. Keskus peaks valmima oktoobri lõpuks.

Ehitatav päevakeskus on mõeldud eakatele ja puudega inimestele päevase tegevuse pakkumiseks. Objekti peatöövõtja Jaagor Grupi juhataja Ingmar Kiidjärve sõnul alustasid nad lammutustöödega kaks nädalat tagasi. Eilseks oldi lammutamisega lõpetanud. Samas oli selgunud vajadus naaberkinnistul asuvate garaažibokside lammutamiseks ja Ingmar Kiidjärve sõnul teeb praegu tööde tellija otsuseid lammutamist vajavate hoonete suhtes. Jaagor Grupp on täiendavateks lammutustöödeks pakkumine teinud.

Praeguse seisuga tegutseb objektil umbes 12 ehitusmeest. Kui tõsisemaks ehitamiseks läheb, asub objektil tööle paarkümmend meest. Päevakeskuse põhihoonet endise garaažiboksiga ühendava galerii vundamendi rajamisega alustati täna hommikul.

Päevakeskuse rajamise kogumaksumuseks on 8,84 miljonit krooni, millest Põltsamaa linna omaosalus moodustab 1,98 miljonit. Päevakeskuse valmimise tähtajaks on lepingusse kirjutatud käesoleva aasta 30. oktoober. Ingmar Kiidjärv märkis, et tähtajast varem ilmselt päevakeskus valmis ei saa.

Päevakeskusesse rajatakse ruumid eakate ja puudega inimeste päevaseks tegevuseks, ruum ajalehtede ja ajakirjade lugemiseks, vestlusringide korraldamiseks ning nõustamiseks, väike kohvikuruum, ruumid võimlemiseks ja vesiraviks, endisesse garaažiboksi rajatakse ruumid invasauna, pesula, maniküürija ja juuksuri tarvis. Samuti ehitatakse majja invatualett ja hoone  esimesele korrusele sisenemiseks ehitatakse välja kaldtee ning tagatakse võimalus ratastooliga liikumiseks kogu esimese korruse ulatuses.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus