Rahvaliidu uueks juhiks võib tõusta Margo Miljand

28. mail Lääne-Virumaal Rakkes peetaval  kongressil kandideerib Rahvaliidu esimeheks  erakonna Jõgevamaa ühenduse esimees Margo Miljand, kes praegu juhib ka erakonna volikogu.

Ettepaneku esimeheks kandideerida tegi Miljandile Rahvaliidu volikogu.

Nõustusin, sest olen veendunud, et Rahvaliit kui poliitiline jõud ei tohi poliitikamaastikult kaduda. Olen olnud erakonnas üle kümne aasta ning juhtinud nüüd mõnda aega volikogu, tean ja tajun, kui väga seda vaja on. Nii võtsingi poliitilise vastutuse erakonda raskel ajal juhtida ja edasi viia,” ütles ta.  Erakonna juhiks valimise korral peab Miljand oma esmaülesandeks Rahvaliidu vabanemist võlgadest. Teiseks tuleb leida võimalused rahvaga suhtlemiseks ja rahva mõtete kuuldavõtmiseks. Kolmandaks tuleb täpsustada Rahvaliidu liikmeskond ja täpsustada erakonna põhimõtted. Muu hulgas tuleb suhelda ka ühiskonna arvamusliidritega ja ühendustega, et saada kokku võimalikult erapooletu pilt hetkeseisust ning suunad edaspidiseks.”

Miljandi sõnul pooldab Rahvaliidu jätkamist erakonna volikogu ja enamik maakonnaorganisatsioone. “Eelmise nädala lõpuks polnud veel tulnud arvamus kahest maakonnast.

Lääne-Virumaa rahvaliitlased pidasid küll otstarbekaks erakonna tegevuse lõpetamist, kuid on valmis kaas lööma, kui teised piirkonnad jätkata soovivad,” lausus ta.

Rahvaliidu esimeheks valimise korral kavatseb Miljand jätkata ka Jõgevamaa ühenduse juhina.

Põhikiri seda ei keela. Ja kuna mind on konverentsil valitud maakonna juhiks üksmeelselt, siis ma seda tööd ka jätkan, sest mul on väga tublid aseesimehed ja tugev juhatus ehk ühtne meeskond,” ütles ta

Rahvaliidu aseesimeesteks soovitas erakonna volikogu  kandideerida Robert Närskal ja Pala valla ettevõtjal Taavi Pirgil. “Otsuse teeb kongress. Minul pole nende kummagi kandidaadi kohta ühtki halba sõna öelda,” ütles Miljand.

Rahvaliidu praegune esimees, Rakke vallavanem Andrus Blok on otsustanud seoses Rahvaliidu ebarahuldava tulemusega Riigikogu valimistel poliitilise vastutuse võtta ja erakonna juhi ametist tagasi astuda.  

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus