Tulemas on Tabivere valla päev

Laupäeval, 14. mail saab mitmes Tabivere valla nurgas teoks huvitavaid ettevõtmisi — esimest korda peetakse oma valla päeva.  

Kell 10 algab  nii Tabivere Vabaajakeskuse ees kui Maarja-Magdaleenas Kurepesa talu õuel kevadlaat. Juula külakeskuses korraldatakse aga tordipäev, kunstitööde  näitusmüük ja palju muud põnevat.  Vallapäevale tulijad saavad muidugi külastada ka Elistvere loomaparki, kuid kahjuks ei ühine meie programmiga seekord Vudila mängumaa, sest nende suvine hooaeg algab pisut hiljem.   Tabivere rahvamajas algab kell 17  harrastusteatri esietendus.  Võidulaenu loosipileti”on Oskar Lutsu jutukese Võidulaenu pilet” ainetel lahti kirjutanud Ago-Endrik Kerge, lavastas Tõnis Lepp. Õhtul kell 20 algab aga rahvamajas kohvikklubi, kus koos suurelt ekraanilt Eurovisiooni jälgime,” rääkis Tabivere rahvamaja juhataja Erlend Kollom, kellelt pärineb ka vallapäeva mõte.

Idee koorus tegelikult välja minu ja Maarja rahvamaja juhataja Tiia Pärtelpoja jutuajamisest meie iganädalasel nõupidamisel,” ütles Erlend ja lubas, et kui ettevõtmine hästi välja kukub, saab sellest traditsioon. 

Maarja rahvamaja juhataja ja Maarja-Magdaleena Maarahva Seltsi  eestvedaja Tiia Pärtelpoja sõnul on nende kevadlaat Ilme Roosmäe Kurepesa talu ehk kunagise meierei õuel juba n-ö staazhikas ettevõtmine.  Osta ja müüa saab taimi, istikuid ja seemneid, küpsetisi, käsitööd, väikesi koduloomi ja kõiksugust muud laadakaupa.

Ootame kartuliseemne müüjaid ja kindlasti toimub rohevahetus, see tähendab, et  kõik, kellel püsilillejuurikaid, põõsaistikuid, maasikataimi ja muud seesugust oma aias üle on, pakuvad neid tasuta teistele. Ja saavad ehk jälle kelleltki mõne sellise taime, mida neil endal pole,” rääkis Tiia.  

Söögipoolist pakuvad Elistvere Suurköök ja Karoliina kohvik.

Väsimatu pillimees Kalmer on varasematest laatadest tuntud, nukuteatrietenduse annab tragi koolipoiss Karl, kes seda ka varem on teinud. Uued esinejad on Tiia sõnul oma rahvamaja line-tantsijad, kes aasta algusest harjutanud on ja pikema kavaga jaanitulel üles astuda kavatsevad.

Sel laadal on uudiseks lustisõit hobusega — nii ratsa kui kaarikuga. Kauplemise poole  pealt on uus kirbuturu-nurgake, kus mõnes majapidamises ülearuseks osutunud kraam uue omaniku leida võib.

Juula külamajas ja -platsil alustatakse vallapäevaga kell 12.  

Uut ja huvitavat tortide meisterdamise alal tutvustab Küllike Kollom. Oma magusate ja soolaste tortidega on degusteerimisringi teretulnud kõik. Meile tuleb külla kultuuriselts Vanaveski, kes oma originaalseid ideid tutvustab ning teadmisi-kogemusi jagab. Näha saab vanu mootorrattaid, kunstnik Virgylia Soosaar korraldab oma loomingu näitusmüügi. Ja mis peamine: külaplatsile maandub helikopter, kes soovijaid sõidutab.

Küsime ka kaks eurot piletiraha, aga kes degusteerimisele tordi kaasa toob, on maksust vaba,” rääkis Juula küla laupäevased plaanid pisut laiemalt lahti külavanem Eneli Kaasik, lisades, et väike müüginurk on neil ka, kuid see on peamiselt laste pärusmaa. Lapsed müüvad käsitööd, muffineid jne. Millegipärast on mulle helistatud sooviga tulla vanavara müüma, aga nii see küll mõeldud ei ole, meie seekord laadale ei orienteeru,” kinnitas külavanem.

Vahemaad Tabivere aleviku, Maarja-Magdaleena  ja Juula küla vahel ei ole kes teab kui pikad.  Kel vähegi tahtmist, saab osa kogu vallapäeva programmist.  

i

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus