Tartu Kevadlaat üllatas rohke kodumaise toodangu ja käsitööga

7. mail Tartu Raekoja platsil ja Küüni tänaval toimunud kevadlaadal pakkus oma kaupa üle kolmesaja müüja. Sellel aastal juba üheteistkümnendat korda toimunud päikselisel väljamüügil said kõik soovijad soetada käsitööesemeid, ehteid,  rõivaid, jalanõusid, suvekaupu. Lisaks oli hulgaliselt müügil talukaupa ning suures valikus istikuid. Loomulikult ei puudunud traditsioonilised laada tõmbenumbrid —  moosekandid, õnneloos ja atraktsioonid lastele.


“Laadalt leidis palju põnevat käsitööd, eksootilisemad on meie jaoks kindlasti Petseri keraamika ja lätlaste pakutav aiakeraamika,” kommenteeris laata korraldanud Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing.

Kuigi tänavu olid jalakäijate tänavaks rekonstrueeritud Küüni tänaval laadalistel lahedamad tingimused kui mullu, kimbutas korraldajate sõnul selgi aastal ruumipuudus. “Et kaupmeestele on Tartu kevad- ja sügislaatadel müügipinnad tasuta, siis tahetakse ikka rohkem ruumi. Korraldajaid huvitab siiski kauplejate rohkus ja kauba mitmekesisus,” lisas Tensing.


Kultuuriprogrammis astusid Raekoja platsi laval üles Tartu Kivilinna laululapsed, Error-stuudio tantsijad, ansambel Veskikivi, klounid Tuut ja Piip ning tantsu- ja moekool.

i

ANDRES NIINEMÄE

blog comments powered by Disqus