Täiskohaga ema — iga päev ja ööpäevaringselt

See, et emaks olemine täiskohaga tööd tähendab ja et pisikeste põnnidega kodus oleval noorel naisel ükski ärkvel oldud minut päriselt enda oma pole, on tõsiasi, milles  ükski mõistlik inimene ei kahtle. Kodus ei saa aga ema olla kuigi kaua, sest pere tahab ka toita ja vähe on nii hästi teenivaid isasid, kes seda üksi suudavad teha.  

Nii tuleb ema puruväsinuna õhtul töölt, kuid ei saa kodus kaugeltki diivanile heita ega vaikust nautida, sest väikeste inimeste päevamuljed ootavad jagamist, olgu siis tegemist koolijütside või lasteaiamudilastega. Ja tark ema püüab kõigi jaoks olla kui üks suur kõrv, sest ta teab, et kui talle  ühel päeval uudised rääkimata ja mured kurtmata jäetakse, on see märksa suurem õnnetus kui üks üle mõistuse väsitav päev. Kui lapsed usaldavad ja tuge otsivad, siis jõuab hea ema uskumatult palju.

“Kogu ärkveloleku aeg kuulub mul lastele. Pisinatukegi päris oma aega oleks mulle suur kingitus,” tunnistab ema tänase lehe suure pere loos, kuid tõdeb samas ka, et tragid ja tublid lapsed on tema kõige suurem varandus ja rõõmuallikas. Järelikult tuleb edasi rühkida ja loota, et ükskord, kui pere pesamunagi juba   suurem ja targem, on koorem kergem.

Head emadepäeva kõigile, kes oma rasket ja rõõmsat koormat vapralt kannavad. 

7. mai 2011

blog comments powered by Disqus