Mustveesse otsitakse kultuurikeskuse juhatajat

Eile avati konkurss Mustvee kultuurikeskuse juhataja kohale. Praegu tegutsev kultuurikeskuse nõukogu aitab linnavalitsusel juhataja kohale sobivat töötajat leida.

Möödunud reedel valiti Mustvee kultuurikeskuse nõukogu esimesel koosolekul selle esinaiseks Jõgeva maavalitsuse kultuuri- ja noorsootöö peaspetsialist Tiina Tegelmann, kelle sõnul tegi talle ettepaneku nõukogu liikmeks tulla Mustvee linnapea Urmas Laur umbes kuu aega tagasi. Lisaks Tegelmannile kuuluvad nõukokku veel Evdokia Abakanova, Laidi Zalekešina, Anu Ots ja Eda Kuusk. 

Aktiivsed inimesed tuleb üles leida

Kultuurikeskuse nõukogu juht rääkis, et tema ja teiste nõukogu liikmete esmane ülesanne on aidata leida Mustvee kultuurikeskusele uus juht. Selle tarvis kuulutati eile välja  konkurss ning loodetavasti saab Mustvee kultuurikeskus uue juhi juba kuu aja jooksul. Tegelmanni sõnul aitab nõukogu  kandidaatide vahel valida ja edastab oma soovitused ka linnapeale, kuid lõpliku otsuse teeb siiski linnavalitsus.

“Nõukogu on kandidaatide vahel valimisel nõu ja jõuga abiks, kuid direktori palkab siiski Mustvee linn. Edaspidi loodame uuelt juhilt häid ideid Mustvee kultuurikeskuse töö arendamisel ning püüame ka ise ideede elluviimisel abiks olla,” selgitas Tegelmann.</span>

Veel rääkis nõukogu juht, et järgmisel kokkusaamisel paneb nõukogu paika kultuurikeskuse tulevikuplaanid. Koos püütakse välja töötada ka edasine tegevuskava. “Mustvee on kultuuriliselt äärmiselt huvitav piirkond. Kultuurikeskuse ülesandeks ongi piirkonna kultuurielu korraldada ja edenda, tegeleda noortega ning säilitada ka sealne kultuuriline mitmekesisus,” rõhutas Tegelmann, lisades, et äärmisel oluline on ka hea koostöö teiste institutsioonide ja organisatsioonide vahel.

“Mustvees on väga aktiivseid inimesi, kuid nad tuleb lihtsalt üles leida,” nentis nõukogu juht, kelle sõnul on väga oluline ka noortega tegelemine heale järjele saada. 

Uue juhi puhul oluline kompetentsus

Mustvee linnapea Urmas Laur kinnitas Vooremaale, et koostöös nõukoguga püütakse leida võimalikult kiiresti parim kandidaat, kes Mustvee kultuurikeskust juhtima sobiks.  Linnapea andis lootust, et uus kultuurijuht nimetatakse ametisse juba selle kuu lõpus.

“Ootame kandideerima kultuuritöö kogemusega inimesi, kes on oma erialal tublid ning kes saavad sellise multikultuurse piirkonna kultuurielu korraldamisega hakkama. Hea oleks, kui kandidaat on ka turunduslikult taibukas ning omab oma valdkonnas sidemeid ka teistes piirkondades,” rääkis Laur, rõhutades, et hiljuti ametisse nimetatud nõukogust on palju abi. “Võrdleme kõiki kandidaate ning kuulame ära ka nõukogu otsuse, kes kindlasti ka oma soosiku meile teada annab. Võtame nõukogu soovitust kultuurijuhi valimisel kindlasti arvesse,” lisas linnapea.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus