Tähe kaotas esimese poolfinaali suurelt

Möödunud nädalavahetusel peeti saalihoki Eesti meistrivõistluste esimene poolfinaalkohtumine JSK Selver/Tähe ja SK Augur/Wasteland vahel, kus Jõgeva meeskond pidi tunnistama valitseva meistri paremust.

SK Tähe esindusmeeskonna mängijaterivi on alanud aastal olnud üsna hõre, paljud põhimängijad on vigastustega platsilt eemal ning suur osa võistkonna liikmeid viibivad Soomes tööl, ega saa oma kodumeeskonda võistlustel aidata. Möödunud nädalal tuli Jõgeva meeskonnal Läti meistriliiga veerandfinaalis Lielvardelt vastu võtta kolmas kaotus, mis lõpetas Tähele tänavuse Läti liiga hooaja. Vaatamata tagasilöökidele, ei ole Jõgeva meeskond siiski püssi põõsasse visanud ning osaleb hõredast mängijaterivist hoolimata veel ka Eesti meistrivõistlustel. 

Vastaseks valitsev Eesti meister

Pühapäeval peetud kohtumises mindi vastamisi valitseva Eesti meistri — SK Augur/Wasteland meeskonnaga. Põhiturniiri võitnud Augur sai endale poolfinaalivastase valida. Valikus olid Eesti Maaülikooli, JSK Selver/Tähe ning TTÜ saalihokimeeskonnad. Valitsev meister otsustas endale poolfinaali vastaseks valida Jõgeva meeskonna, kel juba mõnda aega on mängijate puuduse tõttu olulisi raskusi. Varem  on Augur ja Tähe kohtunud vaid Eesti meistriliiga finaalis.

SK Augur treeneri ja meeskonna intuitsioon ei vedanud neid alt. Juba mängu alguses oli selge, et ollakse Jõgeva meeskonnast peajagu üle. Avakolmandiku võitsid valitsevad meistrid 3:1. Ka teisel kolmandikul ei suutnud Jõgeva mängijad oma sõna maksma panna ning järgmisele vaheajale mindi SK Augur 5:1 juhtimisel. Viimane kolmandik möödus Tähe jaoks üsna katastroofiliselt. Vastased virutasid Jõgeva meeskonna väravasse viis palli, kuid Tähe mängijad ei jõudnud enam ühegi väravani. 

Parim Valery Maslov

Esimese poolfinaali tulemuseks jäi 10:1 SK Auguri kasuks. Jõgeva meeskonna ainukese värava viskas meeskonna kapten Nikita Bõstrov, resultatiivse söödu andis Vladimir Nurmi. Kogu mängu jooksul näitas end Jõgeva meeskonna mängijatest kõige paremast küljest Valery Maslov.

Klubi treener Marko Saksing on ka juba varasematel hooaegadel maininud, et kahes liigas mängimine on Jõgeva meeskonnale üsna koormav ning seda juba siis, kui mängijatepuudus SK Tähe rivistust ei pitsitanud. Tänavu on olukord eriti keeruline, sest mehi mängudele ei jätku. Hooaja algul oli võistkonna eesmärgiks jõuda Läti liigas poolfinaali ja Eesti meistriliigas finaali. Läti liigas jäi siiski sel korral laeks veerandfinaali jõudmine ning sama hõreda mängijateriviga muutub koduses meistriliigas finaali jõudmine samuti üsna võimatuks. Järgmine poolfinaali kohtumine peetakse sel laupäeval kell 18.30 Auguri kodusaalis ning kolmas veerandfinaal mängitakse pühapäeval kell 20.00 spordihoones Virtus.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus