Juula küla lapsed seiklesid Liikluslinnas

Möödunud laupäeval korraldas Juula külaselts oma lastele sõidu Võrumaale, Uue-Antslasse rajatud Liikluslinna.  Samas kandis asuvat Uhtjärve Ürgoru Nõiariiki oldi lastega külastatud juba mõne aasta eest, nii oli tee selge. Nõiariigile kuulub Liikluslinngi, selle rajaja ja linnapea on Aivo Värton.

“Meie reisiseltskonna moodustasid paarkümmend last ja mõned täiskasvanud. Kõigepealt tehtigi meile väike ekskursioon. Linna tänavad on kenad, puhtad ja haljastatud, majade fassaadid lausa suurlinlikud, õhk aga heitgaasideta ja inimesed sõbralikud,” jagas muljeid Juula külavanem Eneli Kaasik.  

Linnas on olemas parkla, bussipeatus, kindlustuskontor, diskoteek ja kohvik, aga ka  politseijaoskond ja arestikamber.

„Täiesti uus asi Eesti tingimustes on autokino, kus saab vaadata liikluse teemalisi õpetlikke multifilme. Tõsi, filme lapsed kuigi pikalt vaadata ei mallanud, sest kõigi soov oli võimalikult ruttu autorooli pääseda. Kui sõiduvahendid välja valitud, tuli siiski veel kindlustuskontorist läbi astuda, sest ilma kindlustuse ja vastava templita ei tohi ju maanteele minna.

Kes arendas kiirust, kes liikus vaikselt, kes sõitis kohe pesulasse, kes tanklasse. Huvitav oli kõigil,” jutustas Eneli.  Autosõidu järel kutsuti külalised diskoteeki, kus parimad tantsijad ka auhinnad said. Sealgi ei unustatud korrata liiklusmärke. Nii ühendatakse Liikluslinnas vahva õpetlikuga ehk meeldiv kasulikuga!

Võimalus autojuhti mängida avanes täiskasvanutelgi. „Sõidukid olid oluliselt suuremad ja võimsamad, aga liiklus kulges mõneti rahulikumalt kui pisikestel sõitjatel,” rääkis Eneli. Mugavalt oli kogu ettevõtmine tema sõnul korraldatud selle poolestki, et enne suhteliselt pikale koduteele asumist said reisilised Nõiariigis kõhud täis süüa.

Liikluslinn avati möödunud suvel ja see kuulub Uhtjärve Ürgoru Nõiariigi juurde, kus soovijad ka saunas leili võtta ja öömajalegi  jääda saavad. Liikluslinna külastajaile pannakse südamele, et nad end soojalt riietaksid, sest ühtegi linna ei köeta ju nii, et tänavailgi soe oleks.

Kes selle Lõuna-Eesti väikseima linna vastu lähemat huvi tundma hakkas, leiab kogu info aadressil www.liikluslinn.ee

i

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus