Jõgeva pandimajas avati ka komisjonikauplus

Jõgeval Pargi tänaval kümnendat aastat tegutsev osaühingu Incassor pandimaja avas hiljuti samas hoones ka komisjonikaupluse.

Komisjonipoodi avama ajendas osaühingut Incassor inimeste sagedane soov  müüa kasutatud ja endale mittetarvilikke esemeid, mille turule toomine võimaldab mõnikord pakilisematest rahamuredest üle saada.

“Mitmesuguseid asju pakuti müügiks pandimajjagi, mille spetsiifika on aga siiski teistsugune. Seda huvi arvestades tekkis aga mõte avada komisjonipood, kust raha saab kätte siis, kui kaup müüdud on,” rääkis klienditeenindaja Marika Kirjutaja, kelle sõnul renoveeriti poe tarvis ruumid.

Komisjonipoes on lisaks müügile toodud kaupadele saadaval ka panditud vara, mida omanikud pole tulnud õigel ajal välja ostma. “Kõige ostetavamateks kaupadeks võib pidada  tööriistu, mis sobivad kasutamiseks ka kutselistele töömeestele, samuti mobiiltelefone ja mitmesuguse hinnaklassiga kodutehnikat. Kevadel ja suvel on märkimisväärne nõudlus ka jalgrataste järele,” ütles Marika Kirjutaja. 

“Pantida  saab alates 18. eluaastast ja kaasas peab olema isikut tõendav dokument. Laen on kiire ja paindlik. Pandilaenu oluline eelis teiste laene ja laenuteenuseid pakkuvate ettevõtete ees seisneb selles, et laenu tagastamata jätmise korral ei jää laenaja kellelegi võlgu ja võlg ei kasva,” rääkis  Jõgeva pandimaja perenaine, kes alustas selle tegevusega  kümme aastat tagasi.

“Kogemusi inimestega suhtlemiseks ja nende murede ärakuulamiseks on järjest juurde tulnud. Ühtlasi pean aga ennast ka ise pidevalt täiendama. Komisjonikaubanduses ja  pandimajanduses tuleb ju kokku puutuda mitmesuguse tehnikaga, mis aga iga aastaga järjest keerulisemaks muutub. Seepärast on tarvis olla tugev  nii teemakohases teoorias kui ka praktikas,” ütles ta.

Jõgeval pandimaja ja komisjonikauplust omaval osaühingul Incassor on pandimaju ka teistes Eestimaa paikades.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus