Felix pakub vastlapäevaks tervislikku hernesuppi

Vastlapäeva juurde on eestlastel vastlakuklite kõrval alati ka hernesupp kuulunud.  Varasemal ajal keedeti hernesuppi enamasti ikka kodudes, kuid tänapäevase kiire elutempo juures eelistatakse supp enamasti poest osta. Seda enam, et nüüd on müügile jõudnud eestimaisest toormest valmistatud supid, mis ei sisalda enam naatriumglutamaati.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on ettevõttes jõutud suppidega niikaugele, et purgisupid on senisest palju tervislikumad, sest neile ei lisata enam   lisaaineid ega maitsetugevdajaid, mida sisaldasid varem  suppide tootmisel kasutatud puljongid.

Kodumaised köögiviljad ja liha

Nüüd puhastatakse ja kooritakse kohalikelt aedviljatootjatelt ostetud toore ettevõttes. Ka liha ostetakse kohalikelt ja erinevalt varasemast kasutatakse nüüd uudset puljongit, mis ei sisalda kõige tuntumat maitsetugevdajat naatriumglutamaati.

“Meie praegused supid on parima võimaliku värviga, paraja hulga lihaga ning õigete lõigetega köögiviljadest keedetud,” iseloomustas Marek Viilol Felixi uusi purgisuppe. “Me oleme lisanud suppidele senisest rohkem liha ja köögivilja. Näiteks saab boršile õige punase värvi toiduvärvi või punapeedimahla lisades või rohkem punapeeti supi sisse pannes. Meie otsustasime viimase variandi kasuks,” rääkis ta.

Hernesupi muudab veelgi maitsvamaks sellele lisatud kodumaistelt tootjatelt hangitud suitsuliha. Hernesupis on suurendatud tervete herneste osakaalu. “Teadaolevalt söövad inimesed ka “silmadega” ja terved herned aitavad parandada supi väljanägemist. Loomulikult kasutame ka hernesupi valmistamiseks ilma naatriumglutamaadita puljongit. Lisaks retseptile ja maitseomadustele oleme muutnud ka purgisuppide pakendit,” märkis Marek Viilol.

Varasema 24 erineva supi asemel on Viiloli sõnul nüüd keskendutud seljanka, borši, hernesupi, rassolniku, lihapallisupi ja kanasupi tootmisele.  

Purgisupist saab valmistoit lihtsalt

Hinnalt on purgisupid selles mõttes mõistlikud, et kodus erinevatest komponentidest suppi valmistama hakates ei tule see kindlasti odavam. Ühest purgist supist, mis maksab ca 1,7 eurot, saab söögi neljaliikmelisele perele. Liiati on purgisupp universaalne toit, sest selles sisaldub parajas koguses köögivilja, liha jt olulisi toiduaineid. Vaieldamatult sobib lõunasöögiks paremini soe supp kui võileib või hamburger. Pealegi saab purgisupist valmistada maitsva lõuna-või õhtusöögi kiiresti. Viimased toitumisharjumuste uuringud tõestavad, et paljud inimesed käivad kodus lõunal ja seetõttu on purgisupp lausa asendamatu lühikese lõunatunni toiduaine. Purgisupp on käepärane toit ka selles mõttes, et seda saab varuda koju suuremas koguses, kartmata, et see niipea rikneb.

Marek Viiloli sõnul tegid nad pea poolteist aastat tootearendust selle nimel, et Felixi purgisupid oleksid võimalikult sarnase maitsega koduses köögis valmistatavatele.   Kui veel viis-kuus aastat tagasi realiseeriti Felixi hernesupikogusest umbes pool vastlapäeva paiku, siis nüüd süüakse hernesuppi aastaringi. Ehkki väikese hüppe teeb hernesupimüük vastlapäeva paiku praegugi.

“Nii, nagu jaanipäeva juurde kuulub lahutamatult šašlõkk ja ketšup, ei ole õiget vastlapäeva ilma hernesupita. Kui vastlakuklid mõnes poes vastlapäeval otsa peaksid lõppema, siis hernesupi puhul sellist probleemi küll ei tohiks ette tulla,” kinnitas Viilol. Mõnest kauplusest, sealhulgas Selverist võib vastlapäeval Felixi hernesuppi soodsama hinna eest osta.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus