Puurmani valla aasta tegijaks tunnistati osaühing Kursi Jahiloss

Tiitli Puurmani valla aasta tegija 2010 andis kohalik omavalitsus vallaelanike ettepanekuid arvestades osaühingule Kursi jahiloss hoone renoveerimise, majutus- ja toitlustusettevõtteks ning kultuurisündmuste korraldamispaigaks välja arendamise eest.

Osaühingu juhataja Alikee Kubi tunneb koos oma kolleegidega rõõmu sellest, et vald otsustas tunnustada investeeringuterohket ja vaevanõudvat ettevõtmist, mille eesmärgiks oli taastada mahajäetud ja lagunenud ajalooline hoone ja hakata seal kultuurisündmusi korraldama ja külalisi vastu võtma.

“Alates avamisest möödunud aasta septembris kuni tänaseni on meid külastanud inimesi peaaegu kõikidest Eestimaa piirkondadest, kuid ka Austraaliast, Norrast, Rootsist, Saksamaalt, Soomest, Lätist ja Leedust ning teisteski välisriikidest. Edukäigu põhjuseks võib pidada mitmekesiste võimaluste pakkumist klientidele. Siin saab  jalgu puhata ja tassi kohvi juua, aga ka lõunat süüa ja soovi korral ööbidagi. Samuti on siin korraldatud nõupidamisi, koolitusi, ärikohtumisi jne. Paljud huvituvad  ka  jahilossi minevikust ja  Mannteuffelite krahvisuguvõsast, selle tutvustamiseks on ametis ka giid,” rääkis lossi perenaine.

Alikee Kubi on märganud et mitmete klientide jaoks on oluline, et ta firma omanikuna nendega vahetult kohtuks ja juttu ajaks. “Teisedki meie töötajad tulevad oma ülesannetega hästi toime, kuid ju ma olen siis sellise tähelepanu ära teeninud,” ütles ettevõtja.

“Oma restorani menüüs tugineme suuresti baltisaksa  kokakunstitraditsioonidele. Näiteks hakkasime hiljuti küpsetama kohupiimakooki “Krahvinna eri”, mida pakkusin ka Puurmani vallavanemale Rauno Kuusile, kui ta aasta tegija tunnustuskirja üle andmas käis,” kõneles Kubi.

Tänavu on plaanis ehitada jahilossi õuele saun, kus saab kasutada raviva toimega nõgesevihtu.

“Kindlasti on OÜ Kursi Jahiloss ka abiliseks ja koostööpartneriks mitmete sündmuste korraldamisel, millest kahtlemata kõige olulisem Kursi kiriku kuuesajas aastapäev,” lisas ta.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus