Ideed ja julgus viivad elus edasi

Sellest, kuidas noored saavad julge pealehakkamisega suuri asju teha, saab lugeda mitmest tänasest leheloost. Need on näited, mis kinnitavad, et elukoht ei sea inimeste ettevõtlikkusele piire, kui vaid endal on piisavalt ideid ja julgust nende realiseerimiseks.


Mustvee vallas Kääpa külas toimetab noor perekond Mäerand, kes valmistavad täispuidust mänguasjakaste ja dekoratiivtooteid. Tartus õppinud ja elanud pere otsustas neli aastat tagasi siduda oma elu maaga ning sealt peale on nad järk-järgult viinud ellu unistust oma ettevõttest. Tänaseks on nende mänguasjakastide tootmine ületanud rahvusvahelised piirid. Pealtnäha väike ja lihtne idee on kasvanud suuremaks kui tegijad ilmselt arvata oskasidki.  

Põltsamaa vallas Pajusi maadel rajab perekond juba kaheksandat aastat järjest maisilabürindi, mille loojateks ja teostajateks on nad ise. Tänavu vaatab õhust vaadatuna maisipõllult vastu vähi kujutis, mida on eelnevate aastate radadega võrreldes keerulisem läbida. Seekordsest piletitulust annetab perekond Sakk osa vähihaigete ravi toetuseks. Lihtsa, kuid leidliku idee maisilabürindist on huvilised soojalt vastu võetud ja siia tullakse kohale isegi välismaalt.

Mõlemad need näited on kujukad kinnitused sellest, et suuri ja inimesi paeluvaid asju tehes ei pea tingimata elama suurtes keskustes. Kui on hea idee ja julgus selle teostamiseks, saab ettevõtlusega tegeleda igas Eestimaa paigas.    

 

blog comments powered by Disqus