Siimusti noortekeskuses avati klaasi- ja savituba

Alates teisipäevast saab Siimusti Avatud Noortekeskuse käsitöötubades tegelda klaasikunsti ja savist voolimisega. Omaloomingulist keraamikat kavatsevad lapsed ja noored kinkida Siimusti raamatukogule ja seal sisse seatud Eeva Niinivaara mälestustoale.

Klaasi- ja savitoa avamise idee tuli Siimusti Avatud Noortekeskuse noorsootöötajal Janne Maasingul, kes  on ise õppinud Kunstiakadeemias klaasikunsti ja ühe semestri ka Slovakkias keraamikat.

“Nii tekkis mul mõte nii ühe kui teise erialaga seotud teadmisi ja oskusi ka teistele edasi anda.  Klaasikunsti harjutamist alustame vitraažide maalimisega ja hiljem hakkame ka klaasist ehteid sulatama. Savitööde osas püüan aga võimalikul palju käsitööringis käijate arvamuste ja huvidega arvestada. Paljugi põnevat saab kindlasti teha ka potikedraga, mis meil samuti muretsetud on,” rääkis Maasing, kelle sõnul on

Siimusti Avatud Noortekeskuse rahval plaanis minna ekskursioonile ka Siimusti keraamikatööstusse.

Klaasi- ja savitoas saavad käsiööoskusi omandada lapsed ja kuni kahekümne kuue aastased noored.  Käsitöötubade avamine sai teoks tänu hasartmängumaksust eraldatud summale, lisaks toetas Jõgeva vallavalitsus.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus