Hokiväljakul oodatakse väravaid nagu päikesevarjutust

Jõgeva SK Pedja jäähokimeeskonda kimbutab Lõuna-Eesti liigaturniiril väravatepõud. Kahest viimasest kodumängust on teenitud turniiritabelisse üks punkt ja visatud ka ainult üks värav. Viimati mängiti möödunud neljapäeval 1:1 viiki Tartu Veskioru Pullide meeskonnaga.

Vaatamata pakasele (- 12 kraadi) oli hokiväljaku äärde kogunenud käimasoleva hooaja arvukaim publik. Eks loodeti ikka näha omade võitu ja väravaid. Kahjuks ei täitunud kumbki lootus.

Kolme viisikuga mänginud Jõgeva meeskond haaras initsiatiivi ning pommitas ridamisi Tartu väravavahi Mati Tali poolt valvatud puuri lähedalt ja kaugelt. Eriti aktiivne oli esimene ründekolmik Jüri Narits – Raul Kivi – Margus Guss. Litter aga teed väravasse ei leidnud.

Lõpuks, kui kellaosutid näitasid 10.10, jõudis sihile teine viisik. Tartlaste väravasuult tagasi põrkunud litrini jõudis esimesena Mihkel Pärs ning lükkas väravasse seisuks 1:0. Vaevalt tihkas siis keegi arvata, et see jääbki väljakuperemeeste viimaseks täistabamuseks. Kohe seejärel jäid tartlased kaheks minutiks arvulisse vähemusse, kuid skoor ei muutunud.

Veidi aega pärast koosseisude võrdsustumist tegid külalised terava rünnaku ja korraga oli litter ka Pedja meeskonna väravas. Ainult et värav oli natuke varem paigalt nihkunud ja kohtunik Raimond Jääger seda väravat ei lugenud.

Vaheajal manitsesid nii SK Pedja väravavaht Taavi Viilol kui treener Kaido Poom mehi erilisele valvsusele oma värava ees. Kuid kohe teise poolaja alguses (21.30) see jutt unustati ning augus vabaks jäänud tartlane viskas seisuks 1:1. Kuna pea terve poolaeg oli veel ees, tundus, et jõgevlased panevad oma üleoleku varem või hiljem maksma.

Varsti oli taas kasutada kaheminutiline arvuline ülekaal, väravavahiga pääses üks-üks Raul Kivi, tsooni joonelt pommitas nii madalalt kui kõrgelt Janno Pärn, aga tulemus ei muutunud. Veelkord eemaldati platsilt Tartu mängija ja kolmandat korda mängis Jõgeva arvulises ülekaalus, aga ei midagi. Siis muutus mäng suurest väravajanust juba närviliseks ja söödud ei jõudnud kuidagi adressaadini.

Mängu viimastel minutitel oli hoopis külalismeeskonnal kaks suurepärast momenti, kuid hullemast päästis väravavaht ning õnnejumal. Lõpuvile seisul 1:1 näis rõõmustavat tartlasi, kes selle tulemusega igati rahule jäid.

“Mehed mängisid täna hästi ja sellega õnnestus ka viigipunkt kätte saada. Välismängudel käimegi tavaliselt kahe viisikuga ning meeskonna ühtlusele tuleb see vaid kasuks,” tunnistas tartlaste kogenud treener Märt Räli.

“Kahju vaid, et lõpus me omi võimalusi ära ei kasutanud. Ründajal jäi puudu külmast närvist.”

Jõgeva meeskonna riietusruumis oli meeleolu nutusem. Teist mängu järjest ei suudetud kuidagi väravaid saavutada.

“Seni kui me värava ees augus vastaste väravavahi vaatevälja ei sega, ei saagi me väravaid. Mitu mängu räägime sama juttu, aga õppust ei võeta,” oli SK Pedja treener Kaido Poom rahulolematu.

Selles mängus sooritas Jõgeva meeskond väravale 28 pealeviset Tartu 10 vastu, kuid ikka viigist enamat ei saavutanud. Seejuures oli väravahõngulisi momente äärmiselt vähe. Kahes viimases mängus on SK Pedja mängijatel olnud lisaks kasutada 18 minutit (peaaegu terve poolaeg) arvulist ülekaalu, kuid selle ajaga ei ole visatud ainsatki väravat.

Taas jättis soovida söötude täpsus. Ka lihtsaid eksimusi tuli ette liiga palju, sest mängusituatsioonides oli palju rabedust. Mitmete mängijate puhul annab selgelt tunda vähene mängupraktika. Mitte niivõrd treeningu, kui just mängupraktika. Oskused ja tehnika on küll olemas, aga kindlust pole.  

*           *           *

Maakonna meistrivõistlustel on vahepeal peetud üks kohtumine, kus tublilt mänginud noortemeeskond saavutas esimese võidu, alistades Äksi/Tabivere koondise 4:3. Möödunud pühapäeval pidi turniir jätkuma, kuid lumetorm sundis kohtumised edasi lükkama.

i

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus