Parim meeskond saalihokimeeskond JSK Selver/Tähe

Jõgeva saalihokimeeskonnale oli möödunud aasta üsna vaheldusrikas. Kevadel lõpetas Tähe saalihoki esindusmeeskond Läti meistriliiga võistlused viienda kohaga. Kõigist pingutustest ja tugevast tahtest hoolimata ei pääsenud Tähe saalihoki esindusmeeskond kohe veerandfinaali. Selleks, et play-off mängudes esimene ring vabaks saada, oleks Tähe pidanud jõudma põhiturniiril nelja parema meeskonna hulka. Siiski seda ei saavutatud ning mängida tuli ka kaheksandikfinaali kohtumisi. Kaheksandikfinaalis oli Tähe vastaseks Ulbroka meeskond, keda võideti kolmel korral, mis tagas ka edasipääsu veerandfinaali. Seal tuli Jõgeva saalihokimeeskonnale vastaseks Rubene võistkond. Avakohtumises Rubenega jäi Tähel puudu õnnest, häid olukordi ei suudetud realiseerida. Teises kohtumises oli Tähe põhiväravavaht Rainer Kalde vigastatud ning vastaste puurilukk tegi väga head tööd. Ka kolmas veerandfinaalkohtumine lõppes Tähe jaoks kaotusega. Läti meistriliiga 2009/2010 hooaeg lõppes Tähele viienda kohaga.

Eesti meistrivõistlustel teine koht

Pärast lüüasaamist Läti liigas keskenduti Eesti meistrivõistlustele. Finaalis oli SK Tähe vastaseks Augur. Esimese finaalmängu võitis Augur, teises kohtumises jäi peale Tähe. Ka kolmanda finaalseeriakohtumise suutis võita Tähe meeskond. Siiski suutis Auguri meeskond end neljanda mängu ajal kokku võtta ning võitis kohtumise. Otsustav finaalmäng peeti Tähe kodusaalis, Jõgeva spordihoones Virtus. Varem on Tähe meeskonda saatnud ebaõnn, nimelt pole Tähe suutnud oma kodusaalis ühtegi meistritiitlit võita. Ebaõnne jätkus ka möödunud meistriliiga hooajal: Eesti meistrivõistluste viimane ja otsustav kohtumine kodusaalis kaotati ja meistritiitel läks Augurile.

Möödunud aasta oli SK Tähele ka tähtpäevaderohke. Kevadel jõudis Eesti Meistriliigas aukartustäratava viiesaja resultatiivsuspunktini võistkonna mängiv treener Marko Saksing. Üheks oluliseks sündmuseks möödunud aastal on kindlasti ka SK Tähe 15. sünnipäeva tähistamine. Viieteistkümne tegevusaasta jooksul pole Tähe esindusmeeskond kordagi Eesti meistrivõistlustel finaalust välja jäänud ning on mänginud ennast ka Euroopa kümne parema saalihokiklubi hulka.

Mängijaid kimbutavad vigastused ja tööpuudus

Pidulikest sündmustest hoolimata on käimasolev hooaeg olnud Jõgeva saalihokiklubile üsna keeruline. Enim probleeme on olnud rahastusega. Selleks, et võistkonna üks suursponsoreid Selver jätkaks klubi toetamist, tuli võistkonna nimi ära muuta. Alates 2010. aasta sügisest kannab JSK Tähe nime JSK Selver/Tähe.

Sel hooajal kimbutab meeskonda ka mängijatenappus. Paljud meeskonna liikmed on pidanud olude sunnil minema Soome tööle ning on seega paljudest mängudest eemale jäänud. Need, kellel on olnud võimalik nädalavahetustel Eesti tulla ja mängudest osa võtta, on seda ka jõudumööda teinud. Teine probleem on mängijate vigastused. Poole võimsusega mängib praegu Alari Pagi, kelle möödunud hooajal saadud jalatrauma ikka aeg-ajalt tunda annab. Alari vend Hannes väänas samuti kuu alguses peetud Läti liiga kohtumises jala ning peab mänguplatsilt pikka aega eemal olema. Aasta lõpus peetud maailmameistrivõistluste finaalturniiril sai viga Tähe meeskonna üks resultatiivsemaid ja parema tehnikaga mängijaid Pavel Semenov, kelle vigastus on sedavõrd tõsine, et ta peab laskma põlve opereerida.

Siiamaani on Tähe meeskonda väga edukalt aidanud noored mängijad, kes esindusmeeskonna rivistuses alles esimest hooaega. Häid oskusi ja meelekindlust on tõestanud noor väravavaht Gerno Rebane, kes päästis Tähe au sügiseses Eesti liiga kohtumises EMÜ vastu. Head tööd on teinud ka Sven Uue, Sten Veskis ja Kaspar Virkus, kes teevad kaasa ka noorteliigas.

2010. aasta saavutused:

  • Eesti meistrivõistluste hõbe

  • Läti meistriliiga 5. koht 

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus