Naised ja mehed panid Jõgeva linna mütsuma

Jõgeva linna 81. sünnipäeval peeti maha Eviko rammumeeste ja -naiste sarja teine etapp, kus selgitati välja Jõgeva Jõmm ja Jõgevamaa rammunaine.


„Eelmisel aastal olime Jõgeval esimest korda. Aga kuna publik oli nii tore ja võistlejate huvi suur, siis otsustasime sel aastal Eviko rammumeeste ja -naiste sarja teise etapi siia tuua,“ märkis korraldaja Peeter Aan.

Seekordsel võistlusel astus üles 9 naist ja 9 meest. Kui meeste arvestuses ei astunud üles ühtegi Jõgevamaa meest, siis naistest astusid üles Voorelt võistlema tulnud Anneli Plaado ja Jõgevalt Mairi Mitt. Nagu arvata võis, saatis kõige elavam kaasaelamine just meie maakonna tublisid naisi.

„Naiste huvi võistluste vastu oli eelmisel aastal suur. Seega tegime eelmise aasta lõpus veel ühe võistluse. Kui läinud aastal oli meestele kaheksa etappi ja naistele neli, siis sellel aastal on võrdselt mõlemale kuus etappi,“ rääkis Aan.

Naiste võistluspäev algas mikrobussi vedamisega. Seejärel asuti käeotsas kohvreid tassima, hoiti raskust ning kõnniti meremeheraamiga. Naised said meremeheraami näol turjale 110 kilogrammi, mis oli mõne võistleja kehakaalust ligi kaks korda suurem. Loomulikult kantisid nii mehed kui ka naised rehvi.

Kohtade peale oli tihe rebimine ja viimse hetkeni polnud selge, kes rammumehe ja -naise tiitliga koju läheb. Meie maakonnale oli võistlus edukas, sest Mairi Mitt saavutas 37 punktiga kolmanda koha. Esimese koha pälvis napi ühepunktilise võiduga Marianna Bogdanova. Anneli Plaado sõitis koju tubli kuuenda kohaga.

Mehed vedasid enda järel rekat, kantisid traktori rehvi, kõndisid 270 kilogrammise raamiga ning 330 kilogrammi kaalunud meremeheraamiga. Meeste võistlused lõpetas 235 kilogrammi kaaluva kangiga korduste tegemine. Võidu viis koju Ervin Toots, kes noppis võistlustelt 49 punkti.

Üldarvestuses juhib pärast kahte etappi naistest 19 punktiga Marianna Bogdanova, talle järgneb 17 punktiga Maarika Silm. Võrdsete punktidega järgnevad Maria Mekk ja Mairi Mitt – mõlemal 13 punkti.

KERTTU-KADI VANAMB

blog comments powered by Disqus