Libe oli!

Esmaspäeval ja teisipäeval võttis tööletulek mõnel inimesel kaks, mõnel ka kolm korda rohkem aega kui tavaliselt, sest nii kohutavalt libe oli. Kolmapäeval oli  olukord küll pisut parem, sest suur sula oli juba oma töö teinud.

Me pole paraku harjunud n-ö normaalsete talvedega, sest aastaid meil külma ega lund ju praktiliselt polnud. Ja aasta eest, kui pakast oli tublisti, ei tulnud rinda pista nii ränga libedusega.  Kes on kukkunud ja ainult muhu või sinikaga pääsenud, sel on hästi läinud. Tõsiseid luumurdegi on Jõgeval juba üks ette tulnud. Põrutustega on haiglas kontrollis ja abi  saamas käidud iga päev.

Tohtrid soovitavad eriti vanematel inimestel praeguste ilmadega kodus püsida, kui see vähegi võimalik on. Kellel on nooremaid poodi toidu järele saata,  see võiks tõesti ise jalutuskäigu tegemata jätta. Kindlasti on targem praegu karta, kui hiljem kahetseda ja kuu aega kipsi kanda.

Kõrvalisemad maanteedki on hullult libedad. Kelle autol korralikke naastrehve pole, on üsna täbaras olukorras. Muidugi võib alati öelda, et sõita peab oskama, kuid paraku pole seda oskust tegelastel, kelle sõidukeil vahtraleht tagaklaasil, kuid jalg raskelt gaasipedaalile vajuma kipub. Räigelt väljendudes võib tagajärjed loodusliku valiku teemaks kuulutada — ohutunne pidavat aastatega tulema. Kellel tuleb, kellel ei tulegi.

Aga lisaks kõikidele hulludele hädadele, mis mõnikord kohe üldse õue minema ei meelita, on tegelikult väga ilus talv. Kasutage suusaradu ja uisuväljakuid! Tundke rõõmu liikumisest ja värskes õhus olemisest!

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus