Ebatavalistes ilmastikuoludes võib loota ka Kaitseliidule

Iseäranis tugevate lumesadude, tuiskude ja tormide ning teistegi erandlike ilmastikunähtuste tagajärgede likvideerimiseks võivad inimesed abi paluda ka Kaitseliidu Jõgeva Malevalt.

 

Kaitseliidu Jõgeva Maleva pealik major Janno Rosenberg kinnitas, et kaitseliitlased on valmis appi tulema, kui sõiduk on lumme kinni jäänud, sügav lumi ja suured hanged segavad majast väljapääsemist või on mõni muu ilmastikust tingitud keeruline olukord.

“Mõistlik on muret tekitavast olukorrast informeerida esmalt maleva korrapidajat, kes  saab ööpäevaringselt  telefoniühenduse malevapealiku või staabiülemaga,” ütles Rosenberg

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev märkis, et oma mehitatud sõidukitega on kaitseliitlased olnud abiks ka lumetormide Monika ja Scarlett tagajärgede likvideerimisel.

“Tänavusel erandliku ilmastikuga ja inimestele palju muresid põhjustaval talvel on koostöö erinevate struktuuride, päästeteenistuse, politsei, kaitseliitlaste, meedikute,  omavalitsuste ja maavalitsuse vahel väga ladusalt kulgenud,” lisas maavanem.

i

<span style=”FONT-FAMILY: Arial; FONT-SIZE: 10pt” lang=”ET”>JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus