Politsei tabas aastavahetusel kuus joobes juhti

Jõgeva politseinikele oli aastavahetus üsna töine. Uue aasta ööl tuli politseil lahendada alkoholist tingitud peretülisid ning korrale oli tarvis kutsuda ka pidutsemisega lärmi teinud ja sellega ümberkaudseid elanikke seganud alaealisi. Politseinikud käisid kontrollimas ka Jõgeva SEB panga kontorit, mille häiresignalisatsiooni käivitasid taevasse lastud raketid.

Alates 30. detsembrist eilse hommikuni tabasid Jõgeva politseinikud ka kuus alkoholijoobes juhti. Üks neist võetakse ka kriminaalkorras vastutusele, sest tema joove ületas 1,5 promilli. Enim peavalu valmistas üleeile öösel Puurmani vallas Tallinna-Tartu maanteel kell 1.42 politsei peatumismärguannet eiranud VAZ 2101 juht, kes püüdis põgeneda. Politsei jälitas sõidukit ning mõne aja pärast kaotas juht oma masina üle kontrolli ning paiskus teelt välja. Õnnetuses keegi viga ei saanud. Selgus, et juht oli vastava sõiduki juhtimisõiguseta ning joobes ja auto tehnoülevaatus  oli aegunud.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov nentis, et pühade ajal istus kampaaniatest ja teavitustööst hoolimata rooli nii mõnigi napsitanud autojuht. “Soovin, et inimesed mõistaksid, et joobes juhtimisega seavad nad lisaks oma elule ohtu ka teiste liiklejate elud,” lisas Dubolazov. 

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus