Põltsamaal lauldi koos jõululaule

Jõulud on sellised pühad, mil ka neil meie hulgast laulda ja luuletusi lugeda tuleb, kes seda tavaliselt ei tee. Eelmisel laupäeval Põltsamaa kultuurikeskuses teoks saanud jõulukontserdil pakuti kõigile kuulajatele võimalust esinejatega kaasa laulda. Põltsamaa kultuurikeskuse direktori Irja Targama sõnul tekkis tal jõulukontserdi korraldamise idee juba eelmisel aastal. Kontserte pole siin aga varem jõulude eel ja ajal korraldatud, sest jõulud on eelkõige perepühad.

Selleaastane kontsert sisustati põhiliselt oma maja isetegevuslaste etteastetega. Esinesid Põltsamaa kultuurikeskuse segaansambel, naiskoor Roosi, Põltsamaa linna puhkpilliorkester ja teised kohalikud lauljad ja tantsijad. Lisaks Põltsamaa kultuurikeskuse isetegevuslastele astusid üles ka Kamari naisansambel ja Põltsamaa jahiseltsi trio. Edaspidi tahab kultuurikeskuse juht kutsuda ühe esineja ka  mujalt maakonnast.

Kontserdipublikuga koos lauldi Taimi Geraštšenko  klaverimuusika saatel kolm tuntud jõululaulu. Kaks laulu jäi küll välja jagatud laululehtedelt laulmata, kuid need soovitas Irja Targama kõigil kodus selgeks õppida, et neid siis jõuluvanale ette saaks kanda. Põltsamaa kultuurikeskuse juht loodab, et laupäeval  aset leidnud kontserdist kasvab välja meeldiv jõuluaegne traditsioon. 

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus