Koolitantsul hakatakse lugusid jutustama

Nagu viimasel ajal ikka, tähendab uue aasta lähenemine ka festivali Koolitants uue aastaringi peatset algust. Registreerida saavad noorte tantsurühmad end festivalile 14. detsembrini.

2011. aasta festival kannab 17. järjekorranumbrit ja selle teema on “Mis lugu jutustad sina?”. Festivali uue peakorraldaja Mihkel Ernitsa sõnul on loomulik, et sellist laia kandepinda omav üleriigiline noorte tantsufestival nagu Koolitants haakub Tallinna kui Euroopa 2011. aasta kultuuripealinna teema (“Mereäärsed lood”) ja kandva ideega (“2011. aastal räägitakse Euroopa parimad lood Tallinnas!”) ja toetab seda omalt poolt.

“Tants kannab endas ennekõike mingit lugu ja just seda aspekti tahab festival käesoleval aastal eriliselt rõhutada,” ütles Mihkel Ernits.

Tuleva aasta suuremateks muudatusteks võib pidada Koolitantsu uue visuaalse identiteedi kasutuselevõtmist, samuti lõppkontserdi uudset lahendust: läbilavastatud vaheosadega lõpuetendused toimuvad uues Nokia kontserdimajas. 2011. aastal jäetakse ära ka kolmel viimasel aastal festivali ilmestanud teemakategooria (eelmisel aastal oli selleks näiteks naerutants). Teemakategooriat ära jättes tahetakse ühtlustada stiilikategooriate sisulist kandvust ning ergutada nii juhendajaid kui ka tantsijaid oma tegevust rohkem lahti mõtestama.  


“Uue lähenemise kaudsem ja kaugem eesmärk on suurema arvu mõtlevate tantsijate ja publiku pealekasvatamine, olenemata sellest, millist tantsustiili harrastatakse või jälgida armastatakse,” ütles Mihkel Ernits.

2011. aasta koolitantsul saab võistelda laste-, vaba-, estraadi-, show- ja tänavatantsu ning eesti-teemalise tantsu kategoorias. Nagu ikka, peavad kõik festivalil esitatavad tantsud olema noorte ja nende juhendajate omalooming ning esitajateks lapsed ja noored vanuses 4-20 aastat.

Festival algab maakondlike eelvoorudega, mis toimuvad 27. jaanuarist 20. veebruarini, ning lõpeb Nokia kontserdimajas 2. ja 3. aprillil peetavate finaalkontsertidega. Koolitantsu Jõgevamaa eelvoor toimub 10. veebruaril Põltsamaa kultuurikeskuses.

Koolitantsule saab registreerida vaid internetikeskkonnas, st Koolitantsu kodulehel (www.koolitants.ee). Festivali korraldab Eesti Tantsuagentuur.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus