Täna alustab Eesti saalihokikoondis MM finaalturniiri

Täna algab Soomes saalihoki maailmameistrivõistluste finaalturniir, kus kuusteist maailma paremat saalihokikoondist nädala jooksul endi seast parima  välja selgitavad. Avamängus kohtub Eesti meeskond kuuekordse maailmameistri Rootsiga.

</span>

MM-i finaalturniiril osalevad kuueteistkümne riigi koondised, mis on jaotatud nelja alagruppi. Eesti mängib C-alagrupis, kus on veel Saksamaa, Austraalia ja alagrupi favoriit Rootsi. Esimese avamängu peab Eesti koondis täna kell 10.00 Helsingis Hartwall Areenal Rootsi vastu. Rootsi on kuuekordne saalihoki maailmameister, vaid kaks aastat tagasi peetud MM-il tuli tiitlikaitsjal leppida hõbemedaliga. Toona krooniti maailmameistriks Soome.

Eesti Saalihoki Liidu peasekretär Tõnis Teesalu lausus realistlikult, et Rootsi koondise võitmine oleks väga suur üllatus ning suhteliselt kättesaamatu unistus. “Tõenäoliselt peab Rootsi end juba praegu alagrupi võitjaks ja esimeseks edasipääsejaks,” lisas Teesalu.

Võita tuleb Saksamaad ja Austraaliat

Alagruppidest pääsevad edasi kaks paremat meeskonda. Olulisim mäng on Eesti jaoks alagrupikohtumistes homme kell 14.00, kus mängitakse Saksamaaga. Maailma edetabelis on Saksamaa 11. Eesti 10. kohal.  Seega on mäng Saksamaaga alagrupist edasi pääsemisel määrava tähtsusega. Kui Eestil õnnestub Saksamaad ja grupi outsider-it Austraaliat (maailma tabelis 23. koht) võita, on edasipääs veerandfinaali juba põhimõtteliselt taskus. Siiski tuleb siinkohal nõustuda saalihokiliidu peasekretäri sõnadega, et pall on ümmargune ja iga mäng algab nullseisult.

Eesti koondise peatreener Jari-Petri Anttila ütles nädal tagasi, et tänavu on meie saalihoki esindusmeeskonnas kolm praktiliselt võrdset viisikut. Koondise liikmete valimisel peeti vajalikuks, et lisaks individuaalsetele oskustele sujuks ka kokkumäng. Siiski tuleb tunnistada, et suured lootused on pandud Jõgeva Tähe kasvandikule Rein Kivile, kes sel kevadel Soome saalihoki meistriks krooniti. Palju loodetakse ka vendadelt Kristian ja Henrik Talmelt, kes mängivad Rootsi klubis AIK.

Alagrupimänge Eesti teles ei näe

Jõgeva Tähe meeskonnast on sel korral koondise rivistuses väravavaht Rainer Kalde, kelle jaoks on täna algav finaalturniir koondisesärgis esimene, ning Vladimir Nurmi. Kalde arvates võiks Eesti saalihokikoondis nädala pärast koju tulla medaliga. Esikolmikusse pääsemine ei ole Kalde sõnutsi päris võimatu, kuid selle tulemuse saavutamine on siiski üsna keeruline. Väravavaht selgitas, et alagrupist edasi pääsemine ei tohiks väga suuri probleeme tekitada ning hea õnne ja tahtmise korral on võimalik võita ka Rootsit.

“Meie läheme igal juhul võitma,” kinnitas Jõgeva Tähe põhiväravavaht. Enne MM-i on Kalde kõvasti treeninud ning osalenud võimalikult paljudel mängudel. “Olen MM-iks valmis, praegu on hea ja julge tunne,” kinnitas Kalde päev enne Soome sõitu. Varem on Jõgeva mängijatest koondise rivis olnud ka Raul Kivi ja Alari Pagi, kes sel korral meie koondist erinevatel põhjustel aidata ei saa.

Kui suvel jälgisid tulihingelised spordisõbrad kolm korda päevas ETV ekraanilt jalgpalli MM-i finaalturniiri, siis saalihokifännidel nii hästi ei lähe. Meie telekanalite vahendusel nimelt kohtumisi esialgsetel andmetel üle ei kanta. Saalihoki Liidu peasekretär Teesalu andis lootust, et juhul, kui meie koondis peaks jõudma poolfinaali, kannab võimaluse korral kohtumise üle ka mõni Eesti telekanal. Parim võimalus Eesti koondisele kaasa elada on ise Helsingisse sõita. Mängude piletihinnad algavad kümnest eurost ning lõpevad neljakümne üheksa euroga. Terve turniiri matšide pakett maksab 249 eurot. Need, kellel pole võimalust kohale sõita,  saavad kohtumisi jälgida Interneti vahendusel. Ülekande veebiaadressid kuvatakse Saalihoki Liidu kodulehele aadressil www.saalihoki.ee.

Eesti saalihokikoondise koosseis

2    Oskar Salm,        ründaja

3    Johan Strömfelt,   kaitsja

5    Rando Kramm,     kaitsja

6    Henrik Talme,       ründaja

7    Roman Pass,       kaitsja

10  Martin Karis,        ründaja

12  Martin Sivakov,     kaitsja

14  Patrik Markus,     ründaja

16  Kristian Talme,     kaitsja

17  Talis Mölder,        ründaja

18  Siim Veersalu ,    ründaja

19  Rein Kivi,             ründaja

20  Rainer Kalde,       väravavaht

22  Roland Songisepp, kaitsja

27 Jarkko Saastamoinen, väravavaht

44 Reigo Adamson,    kaitsja

49 Andro Sõber,        ründaja

61 Jonas Thomsson,  kaitsja

71 Vladimir Nurmi,    ründaja

77 Sander Stokkeby, ründaja 

Jari-Petri Anttila,   peatreener

Risto Lall,              treener

Marko Saksing,      treener

Toomas Juhanson füsioterapeut

Mikko Iiskonmäki  esindaja

Eesti alagrupimängude ajakava

Eesti vs Rootsi 4. detsember     kell 10.00          Hartwall Areena

Eesti vs Saksamaa        5. detsember     kell 14.00          Vantaa Energia Areena

Eesti vs Austraalia         7. detsember     kell 11.00          Vantaa Energia Areena

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus