Kristina Kallas tutvustas Kantkülas Eesti 200 seisukohti

Neljapäeval väisas Jõgevamaad uue erakonna Eesti 200 esimees Kristina Kallas. Kantkülas Veski külalistemajas toimunud ümarlaual kohtus Kallas mitmete ettevõtjatega. Uue erakonna esimees andis ülevaate erakonna Eesti 200 tegevustest ning plaanidest. Kõige enam tuli jutuks Eesti põllumajanduse ja maaelu mured ning rõõmud. Samuti väljavaated ja eesmärgid tulevikuks.


Lühiusutluses Vooremaale lausus Kristina Kallas, et erakonda Eesti 200 eristab teistest pikemaajalisem ja selgem visioon, mida ning kuidas Eestis muuta.

„Venitasime oma liikumise erakonnaks muutmisega tõesti kaua. Kui aga ühel hetkel hakkasid erakonnad pakkuma üksteise võidu 100 euro kaupa pensioni tõusu nagu oksjonil, siis see oli viimane piisk. Sellisena pole Eesti tulevik jätkusuutlik, kui poliitikud annavad ühepäevaseid katteta lubadusi, kuid ei mõtle sellele, milline peab Eesti olema näiteks aastal 2050,” rääkis Kristina Kallas.

Tema sõnul on nad Eesti tuleviku suhtes hajaasustuse usku. „Selle aluseks on väikesed külakoolid. Külakoolid peavad jääma ja siis ei jookse ka rahvas maalt minema. Me ei taha näha olukorda, et 2050. aastal, kui Eestis elab miljon inimest, siis sellest 800 000 asuvad Tallinnas. Et nii ei juhtuks, vajame pikka perspektiivi, mitte ühepäevapoliitikat,” sõnas Eesti 200 esimees Kristina Kallas.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus