Vajame linnavalitsuse abi

Paljud jõgevamaalased sõltuvad raudteest. Ootad ühel või teisel pool raudteed, sellest pole pääsu.

Saime uue jaamahoone koos väikese ootesaaliga.  Tore, mõeldi korraks ka reisijatele. Oli, kuhu külma ja tuule eest varju minna.

Reisimine raudteel on jälle elavnenud, eriti Tartu suunal. Hommikuti kössitab 30-40 inimest koos väikelastega platvormil, sest ootepaviljon on suletud. Miks?

See näitab nii raudteetöötajate kui linnavalitsuse hoolimatust.

Siin ei ole vaja suurt raha, et olukord lahendada, vaid vaja on tahtmist oma rahva eest hoolitseda.

Jõgeva linna ja maakonna inimesed maksavad ka makse ja raudtee saab riigilt dotatsiooni.

Jääme lootma, et vähemalt jõulukuul olukord laheneb ja ootesaal on 20-30 minutit enne rongi saabumist reisijaile avatud.

Palume ka maavalitsuse abi, sest reisijaid on tervest maakonnast. 

Grupi reisijate nimel E. Saar

i

Riik peab hoolima oma inimestest

Riigi poolt korraldatav teenus peab samuti kvaliteetne olema. Täna on korraldatud reisirongiliiklus nii, et inimene peab rongi ootama väljas ja sõltuma ilmastikuoludest.

Mitmed kirjavahetused Edelaraudtee ja Eesti Raudteega pole Jõgeva linna ja maakonna elanikele ning külalistele oodatud tulemust andnud. Mõlemad firmad vastavad ühtemoodi: ei kuulu nende ülesannete hulka. Ei kuulu ka Jõgeva Linnavalitsuse ega ka Jõgeva Maavalitsuse ülesannete hulka.

Kes siis lõpuks hoolib inimestest? Kohalik võim on ikka see, kes inimesele kõige lähemal. Jõgeva Linnavalitsus koostöös Jõgeva Maavalitsusega on arutanud erinevaid võimalusi, kuidas olukorda lahendada ja lahenduseni on ka jõutud.

Kokkulepe on sõlmimisel Eesti Raudtee EVR Infraga, kellele kuulub raudteejaama ootesaal, mis korrastatakse ja avatakse kahe nädala jooksul ning loodetavasti ikka enne jõulupühi. Püsikulud katab Jõgeva linnavalitsus. Ootesaal saab olema avatud 30 minutit enne rongi väljumist. Ootesaalis puudub küll avalik WC, kuid lähedal asuvas bussijaamas on see olemas.


Sellisel kujul jääb raudteejaama ootesaal avatuks 15. aprillini 2011, siis kui taas kevadpäike reisijaid õue meelitab.

Tänan siinjuures ka Jõgeva maavanemat Viktor Svjatõševi, kes aitas lahendusi leida. Koostöös sündis lahendus, mis riigile ei olnud teenuslepinguid tehes oluline. Vabandan ebamugavuste pärast.
Turvalist reisimist ja kaunist jõulukuud soovides
i

KALMER LAIN, Jõgeva linnapea

blog comments powered by Disqus