Juula küla rahvas kutsub märkama ja aitama

Laupäeval, 27. novembril korraldab Juula külaselts oma majas Maarja küla elanike käsitöötoodete näitusmüügi ja kontserdi.

Intellektipuudega noorte eestseisjad tutvustavad lühidalt  Põlvamaal Kiidjärvel tegutsevat küla ja selle asukaid.

“Kümmekonna aasta eest hakkas Tartu Maarja Kool otsima kohta, kus korraldada oma õpilastele suvelaagreid. Pärast pikki otsinguid jäädi pidama Haavassaare tallu Põlvamaal Kiidjärvel, kus oli olemas suur kahekordne maja, mis möödunud sajandi alguses tegutses turismitaluna. Aastatega muutus koht omaseks nii lastele kui ka lapsevanematele ja õpetajatele. Laste tulevikule mõeldes sündis idee rajada Haavassaarele intellektipuudega noortele aastaringne kodu,” on kirjas Maarja küla kodulehel. Aadressilt  www. maarjakyla.ee saab  külast ja selle elanikest lugeda pikemaltki, kusjuures silma jääb, et väga paljudele sealsetele noortele meeldib käsitöö: kaltsuvaipade kudumine, punumine, tikkimine, puutöö jne. Seega tõotab ka laupäevane näituselaud-müügilett Juulal huvitavaks ja mitmekesiseks kujuneda.

Päeva juhtlauseks on “Märka, palun!”

“Helgi Kaeval Kaarepere rahvamajast on lubanud tulla liivakaartide valmistamist õpetama, Maarja-Magdaleena segakoori vähendatud koosseis loob õdusa meeleolu lauludega. Kahju vaid, et me ruumipuuduse tõttu kogu koori vastu võtta ei saa,” rääkis Juula külavanem Eneli Kaasik, lisades, et igaüks võib tuua kaasa ka omatehtud käsitööd  — nii teistele näitamiseks  kui müügiks. Külalislahked seltsiliikmed pakuvad kõigile teed, kohvi ja pirukat. 

Pilet vaimupuudega noori toetavale ettevõtmisele maksab täiskasvanutele 25 krooni, lapsed on teretulnud tasuta.

Programmiga alustatakse kell 14 ja see kestab orienteeruvalt neli tundi.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus