Rahvaliidu esimeheks valiti Andrus Blok

 

Laupäeval Tartus peetud Rahvaliidu kongressil valiti erakonna uueks esimeheks 353 poolthäälega senine aseesimees, Rakke vallavanem Andrus Blok. Vastaskandidaati ehk erakonna senist esimeest Juhan Aaret toetas 133 delegaati.

Eestimaa Rahvaliidu Jõgevamaa Ühenduse esimees Riina Kull nimetas Andrus Bloki eelisteks erakonnajuhi ametis pikaajalisi kogemusi omavalitsusjuhina ja Lääne-Virumaa rahvaliitlaste eestvedajana. “Samas puuduvad tal isiklikud ambitsioonid,” lisas Kull.

Andrus Blok ütles, et tema esimesteks ülesanneteks Rahvaliidu esimehena on luua ja säilitada erakonnas kodurahu, tagada koostöövalmidus ja alustada põhjalikke ettevalmistusi Riigikogu valimisteks.

“Rahvaliit kui regionaalerakond ja maapiirkondade huvide kaitsja peaks ka järgmises parlamendis kindlasti esindatud olema,” rõhutas ta.

Blok märkis, et Rahvaliidus on kõne all olnud ka Riigikogusse kandideerijad, kuid lõplik nimekiri avalikustatakse hiljem.

Jõgevamaa rahvaliitlastest valiti erakonna aseesimeesteks rohkem kui 400 häälega Riigikogu liige Mai Treial ja Torma vallavanem Riina Kull.  Juhatusse valiti ka Jõgeva vallavolikogu Rahvaliidu fraktsiooni esimees ning Laiuse  Põhikooli direktor Arvo Sakjas ning Põltsamaa valla põllumajandusettevõtja Margo Miljand.

Andrus Bloki sõnul peaks käesoleval nädalal ametisse kinnitatama ka uus peasekretär, kusjuures valik tehakse mitme kandidaadi vahel.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus