Saskia Alusalu püstitas kaks Eesti rekordit

 

Adavere noored kiiruisutajad naasid teisipäeval kümnepäevaselt treeningu- ja võistlusreisilt Berliini. Kõige edukamaks osutus reis Saskia Alusalule, kes püstitas Saksamaa pealinnas kaks Eesti rekordit — 500m (44.54) ja 1500m (2.13,61) distantsil.

Rekordid püstitas Saskia möödunud nädalavahetusel Berlin-Pokal’i nime kandval võistlusel, mis korraldati Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) egiidi all. Täpsustuseks olgu öeldud, et tegemist pole mitte Saskia vanuseklassi rekorditega (uisupiiga on alles 16-aastane), vaid Eesti naiste rekorditega. Adavere noormeestest sõitis samal võistlusel parima tulemuse välja Aleks Luik. Tema 1500m aeg 2.04,14 ületab juunioride maailmakarika etappidel osalemiseks kehtestatud piirnormi (2.05,00).

„Tegelikult ootasime veel paremaid tulemusi,“ ütles Adavere noorte treener Väino Treiman. „Berliini jäälaager oli meile selle treeningutsükli jooksul juba neljas: juulis käisime Saksamaal Erfurtis, augustis ja septembris Valgevenes Minskis ning nüüd siis Berliinis. Seekord polnud tulemused paraku veel kooskõlas selle tohutu tööga, mille ära oleme teinud.“

Treimani sõnul olnuks tulemused ehk paremad, kui õnnestunuks osaleda ka ülemöödunud nädalavahetusel Berliinis toimunud võistlustel. Paraku jäädi nendele registreerimisega hiljaks ja piirduda tuli ühtedel võistlustel osalemisega.

Peale Saskia ja Aleksi osalesid ISU poolt korraldatud ja rahastatud Berliini treeninglaagris Mariin Sarap, Risto Liiv, Marten Liiv, Mart Markus ja Kermo Voitka. Noorte ja treeneri sõidukulud kattis Eesti Uisuliit.

Tänu Eesti Olümpiakomitee ja Jõgevamaa Spordiliidu Kalju vahel sõlmitud toetuslepingule saab Adavere kiiruisutajate noorem rühm (10-12-aastased) selle nädala teise poole veeta treeninglaagris Soomes Seinäjoel. Seal toimuvad ka järgmised võistlused, millel Adavere uisutajaid oma võimeid näidata saavad. Berliini uisuhallis välja sõidetud tulemusi seal küll vaevalt ületada suudetakse, sest Seinäjoe võistlused toimuvad vabas õhus, kus tingimused alati halli omadele alla jäävad.

Juunioride maailmakarika etappidel osalemise õiguse on peale Aleks Luige aga kätte võitnud ka Saskia Alusalu. Esimene etapp, millel nad kaasa teevad, leiab aset 27. ja 28. novembril Poolas Zakopanes.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus