Jõgeva karikaturniir kodumeeskonnale rõõmu ei valmistanud

Jõgeva spordiklubi Tähe kahekümne teist korda enne hooaja algust korraldatud prestiižne saalihokiturniir „Jõgeva karikas 2018” andis kodumeeskonnale hea võimaluse end uue hooaja eel välisvõistkondadega võrrelda. Turniiri võitis Soome klubi VKTP. Tähe esindusmeeskond pidi leppima neljanda kohaga.


Juba kuuendat korda võitis Jõgeva karika VKTP meeskond Soomest, kellele oli see ühtlasi teine järjestikune karikavõit. Kuue meeskonna vahel toimunud turniiri finaal oli soomlaste omavaheline asi, sest VKTP meeskond alistas seal teise Soome klubi Imatran Voima 4:3 (3:1, 1:2).

Kolmanda koha mängus olid vastamisi kaks Eesti meeskonda ja EMÜ SK võitis selles Jõgeva SK Tähe/Oliviat 6:4 (6:2, 0:2). Nii jäid väljakuperemehed esimestena esikolmikust välja.

„Võistlus näitas, et eestlaste tase on tervikuna kehvapoolne,” tõdes esindusvõistkonna Jõgeva SK Tähe/Olivia peatreener Marko Saksing. Sellegi poolest ei kavatse ta hooaja eel püssi põõsasse visata.

„Eks ta läbi raskuste tähtede poole minek on, sest paljud meie mängijad on hõivatud ja nii tuleb meil noorematega mängida. Samuti on paar põhimeest praegu vigastustega väljas, aga arvan, et hooaja esimesteks ametlikeks mängudeks tulevad nad tagasi,” selgitas Saksing. Tema sõnul pole esindusvõistkond hetkel veel ka täielikult komplekteeritud.

„Mõned lahtised otsad veel on, aga kui kõik läheb nii, nagu plaanitud, siis peaks meil tänavu tulema parem hooaja algus kui eelmisel aastal,” ütles treener, lisades, et võistkonda on oodata ka täiendust välismaalt. Tema sõnul on lootust saada mängijaid kas Lätist või Soomest.

Oktoobris algavateks Eesti meistrivõistlusteks on Marko Saksingul siiski suured lootused. „Eks see sõltub kõik ikka sellest, kuidas võistkonna komplekteerimise lõpuni saame viidud, aga kindlasti on meie eesmärgiks algaval hooajal medal. Oleme juba mitu aastat Eesti meistrivõistlustel medalita jäänud, aitab küll,” avaldas treener optimistlikult lootust.

TURNIIRI PARIMAD

MVP – Rein Kivi (VKTP)

Resultatiivsem mängija – Iiro Liede (VKTP)

Parim ründaja – Tapio Kinnunen (Imatran Voima)

Parim kaitsja – Miro Ranta (VKTP)

Parim väravavaht – Niks Kažeko (EMÜ SK)

MEESKONDADE PARIMAD

Kimmo Vahtera (VKTP)

Jerry Rautio (Imatran Voima)

Artur Okružko (EMÜ SK)

Peteris Freimanis (JSK Tähe/Olivia)

Morten Talviste (IBK HFB)

Aleksander Prõttšikov (TTÜ SK)

KERTTU-KADI VANAMB

blog comments powered by Disqus