Sätime end taas pidurüüsse

Järgmisel nädalal on kogu Eesti taas pidurõivais ja tähistame taasiseseisvumise aastapäeva. Töönädal on tavapärasest veidi lühem, saame osa võtta nii suurematest kui ka väiksematest pidudest ja koosviibimistest, saab laulda ja tantsida. Üks suuremaid pidusid on kindlasti 19. augustil toimuv suur  üleriigiline, ehk ka üleilmne üheslaulmine, kusjuures suur hulk eeslauljaid koguneb pealinna lauluväljakule.

Kuid ka meie maakonnas teoks saav ei ole vähem oluline. Nii saavad näiteks spordisõbrad täna ümber Kuremaa järve ujudes end proovile panna, kusjuures teretulnud on needki, kes lühema distantsi läbivad. Keda sport ei tõmba, võib end lõbustada Põltsamaa kohvikutepäeval. Hommikukohvi pakutakse ka Kääpal ja Mustvees.

Paneme siis taas peorõivad selga ja tähistame enda jaoks olulist päeva. Sel, nagu ka igal teisel aastal, on põhjust enda ja oma kodumaa üle uhkust tunda ja olla oma vabaduse eest tänulikud. Tänuväärne on seegi, et meie ümber on palju häid ja andekaid inimesi. Näiteks hakkas Mustvee muusikakooli juhtima auväärt pianisti Lauri Väinmaa, kelle sõnul tasub noortel kas või juba seepärast muusikaga tegelda, et see hoiab nii keha kui ka vaimu terve ja erksa.

Ka Palamuse gümnaasiumis tööd alustav uus direktor Siiri Sõmer on uue kooliaasta eel positiivne ja ootusärev. Just kool kasvatab tänuliku ja kodumaa eest seisva noore inimese.

Unustame alustuseks kas või üheks päevaks probleemsed teemad ja keskendume tänulikkusele ja heatahtlikkusele üksteise suhtes. Ehk kujuneb sellest muidu sageli torisevale eestlasele positiivne harjumus.

blog comments powered by Disqus