Eesti spordiveteranid kohtusid suvemängudel Saaremaal

Möödunud nädalavahetusel osalesid Jõgevamaa spordiveteranid Eesti Seeniorspordi ja Spordiveteranide Liidu 51. spordimängudel Kuressaares. Juba üle poole sajandi toimunud mängude eesmärk on propageerida sporti ja tervislikku eluviisi, pakkuda veteransportlastele võistlemisvõimalusi ning edendada sõprussidemeid liikmeskonna ühenduste vahel.


Seekord olid mängudest osa võtma oodatud  kõik veteransportlased, kelle sünniaasta on 1983 või varem. Seekord augustikuu esimesel nädalavahetusel Kuressaares toimunud spordimängudel osalesid  21 maakonna veteransportlased, kokku ligi 600 sportlast, teiste seas ka Jõgevamaa tublimad.  

Mängude üldkokkuvõttes selgitati välja parimad piirkonnad kahes grupis, kus määravaks oli rahvaarv piirkonnas. Kokkuvõttes läksid maakondadest arvesse kergejõustiku ja viie  parema spordiala kohapunktid.

Jõgevamaa oli esindatud seekord seitsmel alal: kergejõustikus, 64ruuduses kabes, petangis, meeste 35+ vanusegrupis võrkpallis, discgolfis, mälumängus ning üksikvõistlejaga ka orienteerumises. Parima võistkondliku tulemuse saavutas meie kabevõistkond koosseisus Mare Plakso, Jüri Hermann ja Kalle Lokk, saavutades maakondade arvestuses kolmanda koha. Individuaalselt tuli Mare Plakso naiste arvestuses teisele kohale.

Discgolfis kuulus maakonnale viies ja petangis üheksas koht. Edukad oldi ka kergejõustikus, kus kõik starti läinud sportlased jõudsid vähemalt ühe medalivõiduni. Kahekordseks võitjaks tuli Juhan Tennasilm 75+ vanusegrupis, kes saavutas  esikohad 60 m jooksus ajaga 9,98 ning hoota kaugushüppes tulemusega 2.05.

Endiselt heas sportlikus vormis olev Põltsamaa spordiveteran Villu Ojassalu saavutas vanusegrupis 85+  esikoha  60 m jooksus ajaga 14,72 ning teise koha hoota kaugushüppes ning kuulitõukes. Arvi Keskküla võitis vanusegrupis 50+ teise koha kettaheites, saavutades 1,5kilose kettaga 37.48. Odaviskes (700 g) kuulus Keskkülale 43.78-ga samuti teine koht .

Maiu Veltbach saavutas vanusegrupis 45+  kettaheites (tulemus 16.70) teise ja kuulitõukes kolmanda koha. Palamuse sportlane Ülo Kuusk oli kuulitõukes vanusegrupis 70+ teine, tõugates 4 kilost kuuli 10.47. Jõgeva spordijuht Priit Toru oli vanusegrupis 35+  kettaheites kolmas, heites kahekilost ketast 27.85.

Üldkokkuvõttes saavutas Jõgeva maakond seitsmenda tulemuse maakondade seas ning väiksema suurusega maakondade arvestuses oldi neljandad.

Jõgevamaa Spordiveteranide Klubi tänab Jõgevamaa Spordiliitu Kalju abi ja toetuse eest mängudel osalemisel. Samuti täname kõiki klubisid ja inimesi, kes aitasid maakonna võistkonda komplekteerida. Kõige rohkem täname sportlasi, kes leidsid aega ja soovisid maakonda võistlustel esindada.

MAIU VELTBACH, Jõgevamaa Spordiveteranide Klubi juhatuse liige

blog comments powered by Disqus