Suurüritus väisab taas maakonda

Jõgevatreff, kus oli ligi 2400 osalejat 20 riigist, sai vaevu lõppeda, kui rahvusvaheline kabeturniir „Jõgeva 2018“ end Kuremaa lossi saali sisse sättis. Tänavune turniir on väga eriline, sest kuulub 2018. aasta maailma karikavõistluste sarja, olles järjekorras neljas osavõistlus. Kunagi varem ei ole meie maakonnas ühegi spordiala MK-võistluse etappi toimunud.

Algselt tagasihoidlikust turniirist on tänu tublide korraldajate ja toetajate koostööle kujunenud hästi organiseeritud üritus, mis meelitab sel aastal taas võistluslaudade taha ka välismaiseid tippkabetajaid. Esimest korda on Jõgeva turniirile tulnud võistleja Ameerika Ühendriikidest,  osalejaid on ka Saksamaalt ja Valgevenest. Tänavu on noorim osaleja vaid kümneaastane,  vanim tähistab aga sügisel 80 aasta juubelit.

Võib arvata, et kabe hakkab taas populaarsust koguma ning meelitab ala juurde ka nooremaid sportlasi. Oma osa on selles kahtlemata ka taolistel turniiridel. Tõsi, paljud noored jõuavad kabemaailma vanemate eeskujul, kuid just tublide lapsevanemate toel kasvavadki Eesti uued kabetipud.

Jõgeva vallavanema Aare Olgo hinnangul on sellist masti ettevõtmine vallale suur au ning kabe on kujunenud vallale ka üheks visiitkaardiks. Seda suuresti tänu headele toetajatele ja töökatele korraldajatele. Ka Kuremaa lossi perenaine Tiina Tegelmann rõõmustab kabetajate üle ning avaldas lootust, et ehk jõuab mõni kabetaja isegi Kuremaale tagasi. Rõõmsal kogukonnal ja kaunil loodusel on nii sportlastele kui ka suvitajatele palju pakkuda ning suvised sündmused Kuremaal ei lõpe.

blog comments powered by Disqus