Berliini otsus tuleb Reena Kolli jaoks täna

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud Eesti meistrivõistlustel kergejõustikus võitis naiste teivashüppes kuldmedali Reena Koll, ületades 4.30. Täna peaks selguma, kas tänavu 4.36 hüpanud Eesti rekordiomanik pääseb wild card-i alusel võistlema ka Berliinis toimuvatele EM-võistlustele.


Kahel päeval Kadriorus toimunud Eesti meistrivõistlustelt võitsid Jõgevamaaga seotud sportlased kolm medalit. Lisaks Reena Kolli võidule teivashüppes saavutas Tartu Ülikooli ASK-i värvides startiv Allar Lamp meistritiitli 1500 m ajaga 3.54,98. Lisaks võitis Lamp 5000 m Tiidrek Nurme järel ajaga 14.39,02 hõbemedali. Kolmikhüppes tegi kaasa sõjaväeteenistuses viibiv Sander Õunapuu, kuid Eesti tänavune noorsoomeister ei suutnud sedapuhku kuue katsega tulemust kirja saada. Pronksmedal võideti meistrivõistlustel 14.16-ga.

Oodatuim oli meie jaoks kahtlemata Reena Kolli esinemine, kellele oli see ühtlasi viimane võimalus püüda varsti algavate Berliini EM-võistluste normatiivi 4.45.

Koll alustas keerulistes võistlusoludes hüppamist kõrgusel 4.10, kui kõik ülejäänud konkurendid olid juba teibad kokku pakkinud. Algkõrguse ületas Koll kohe esimesel katsel ja sellega oli Eesti meistrikuld kindlustatud.

Järgmiseks kõrguseks valis Koll 4.30. Kahel esimesel katsel tuli latt tellingutelt alla, kuid kolmandal kerkis sportlane kõrgele ja ületas ka selle kõrguse.

„Hüpata oli Kadriorus seekord keeruline,” rääkis Koll. „Tuul puhus mitme nurga alt, kord siit, kord sealt. Lisaks tegi oma töö kuumus ja see, et pidin taas üksi hüppama.”

Seejärel võttis Koll kõrguseks EM normi 4.45, kuid ka seekord jäi ihaldatud kõrgus alistamata. Sportlase sõnul head katset sel kõrgusel seekord polnudki. „Teine hüpe ebaõnnestus täielikult ja seda just keerutava tuule tõttu.”

Nii jäi vajalik norm täitmata, kuid Berliini uks ei ole Kolli jaoks veel lootusetult suletud. Nimelt taotletakse osadele kergejõustiklastele tiitlivõistlustele kohta wild card-i alusel ja nende seas on ka Reena Koll.

„Tänase (eile – T. L.) seisuga olen täpselt joone peal. Seega lootused Euroopa meistrivõistlustele pääseda on 50:50. Vastus, kas ma saan stardikoha või mitte, pidi tulema homse ehk teisipäeva jooksul,” lausus Koll.

„Kui tuleb positiivne otsus, on muidugi hea ja hooaeg läheb edasi. Kui aga ikkagi Berliini võistlema ei pääse, siis arvan, et lõpetan hooaja.” Reena Koll põhjendas plaani sellega, et EM-võistlused tekitavad tema kalenderplaanis kümnepäevase augu ja nii pikalt lihtsalt mõnda väiksemat võistlust oodata pole enam mõtet.

„Seepärast on mõistlikum siis hooajale joon alla tõmmata ja hakata valmistuma juba järgmiseks aastaks. Aga kõigepealt ootame homse päeva ära,” rääkis Eesti meister ja rekordiomanik Reena Koll Vooremaale.

TIIT LÄÄNE 

blog comments powered by Disqus