Tasuta buss on, teeme nüüd rongi korda

Nädal möödub sellest, kui maakonnaliinide bussides sai tasuta sõitma hakata. Veel on veidi segadust ja vastuseta küsimusi ning kõigile ei jagu vajalikke bussikaarte, ent lähiajal lubati ka see mure lahendada. Lisaks leidub neid, kes endiselt tahavad juhile bussisõidu eest raha anda ega teagi, et nüüd on võimalik priisõitu teha. Tõsi, mõned huvilised esimestel päevadel lustisõidule läksidki.

Bussidega on nüüd natukeseks ajaks korras, kuid rongiliiklus Jõgeva ja Tartu vahel ei kannata endiselt kriitikat. Lisaks paarikümneminutilisele seisakule metsade vahel, mis võib inimestes, kes nii tihti rongiga ei sõida, viha ja segadust tekitada, peab ka ekspressrongiga sõites tasuma täishinna, sest Elroni hinnangul on inimesed kehtestatud hindadega harjunud ning järsult piletihinda muuta pole mõistlik.

Sellele, et Elroni tegemata töö tõttu kannatavad rongisviibijad paarkümmend minutit metsa vahel, endiselt infosulus, ei mõtle ilmselt ükski vastutav isik, sest muidu ei räägitaks piletihindade muutmise raskusest. Sellele, et vananenud juhtimissüsteemid ei kannatanud enam kriitikat ja nende väljavahetamisele enne põlengut ei mõeldud, ei mõtle ilmselt samuti ükski vastutav isik, sest muidu ei räägitaks piletihindade muutmise raskusest.

Küll aga peab reisija tasuma ekspressrongi piletihinna, seisma paarkümmend minutit pärapõrgus ja seejärel olema vist rõõmus, et üldse pärale jõudis. Infot, millal tavapärane olukord taastatakse ja millal taas saab tunni asemel poolega Tartusse, ei jaga aga endiselt keegi.

blog comments powered by Disqus