Kehvade sõiduoludega teelõigul algasid remonditööd

Mitmeid aastaid tagasi remonditi Põltsamaal Tallinna maanteel lõik, mis ulatub Viljandi maantee ristmikust Eha tänavani. Esmaspäeval alustati seni remontimata jäänud Tallinna maantee lõigu remonditöödega, mille pikkuseks on 400 meetrit ja mis ulatub Eha tänavast Õnne tänavani.


Tallinna maantee remonditöid teostab Nordpont OÜ, mis on Põltsamaale olnud heaks partneriks juba pikemat aega. Viimastest töödest on Nordpont renoveerinud Põltsamaa olulise liiklus- ja vesiobjekti Suure silla ning ehitanud valmis Põltsamaa-Pisisaare ning Põltsamaa-Annikvere kergtee. Need objektid on Nordpont OÜ andnud tellijale üle enne lepingusse kirja pandud tähtaega ning teostanud seejuures tööd kvaliteetselt.

Teelõik ehitusjärgus

Põltsamaa vallavalitsuse teedespetsialisti Aivar Aigro sõnul läks praeguseks Tallinna maanteelt üles freesitud asfaldipuru käiku Põltsamaa linnas Kastani tänavale kõvakatte rajamiseks ning lagunenud kõvakattega Jaama tänavale n-ö ülekatte tegemiseks. Rohkemaks Tallinna maanteelt saadud freespuru ei jätkunud. „Kui vanasti oli Tallinna maantee munakivitee, siis nüüd võetakse munakivid üles ja ladustatakse hunnikusse, et neid edaspidi kusagil kasutada saaks,” selgitas Aigro vanade kivide väljavahetamist. Seejärel kaevatakse vana aluskiht välja ning asendatakse uue dreenkihiga, mille peale tehakse killustikalus. Dreenkihi alla paigaldatakse tekstiilkate tee kvaliteetsemaks ehitamiseks.

Liiklemine piiratud

Kui veel esmaspäeval pääsesid sõidukid mingil moel töötavatest teemasinatest mööda, siis nüüdseks on see teelõik suletud ning liiklus toimub läbi linna ja üle Suure silla. Peale killustikukihi paikapanemist on võimalik lasta autodel sellest üle sõita. „Tööde teostaja tahab selle objekti valmis saada nii kiiresti kui võimalik,” kinnitas Aigro, lisades, et tööd saavad kvaliteetsemalt toestatud, kui seal remonditööde ajal ei liigelda. Ka sõiduteega paralleelselt kulgeval jalgteel on asfaldikiht eemaldatud ning hetkel paigaldatakse jalgtee aluskihi sisse lairibakaablit. Küll aga pole sõidutee all vee- ja kanalisatsioonitorustikku ega muid kaableid.

Lootus õigeaegseks valmimiseks

Teedespetsialisti kinnitusel jäävad sõidutee ja jalgtee vahele puud alles, ehkki seetõttu saab jalgtee tavapärasest kitsam. Kui tavaliselt on jalgtee laiuseks 2,5-3 meetrit, siis remonditava Tallinna maantee kõrvale rajatav uue jalgtee laiuseks saab 2 meetrit. Põltsamaa linna piirile, Õnne tänava kohale rajatakse valgustatud ülekäigurada. Kogu objektile ehk sõidu- ja jalgtee remondile kokku kulub koos käibemaksuga ligi 240 000 eurot. „On lootust, et kooliajaks saab liikluse Tallinna maanteel uuesti käima panna, iseasi kas haljastustöödega selleks ajaks lõpule jõutakse,” ennustab Aigro ja on tööde teostamisega rahul, uskudes, et AS Nordpont annab tõepoolest ka selle objekti kvaliteetselt teostatuna üle enne lepingusse märgitud tähtaega, milleks on 31. oktoober.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus