Rõõmus õpetaja, rõõmus kool

Taas on alanud Aasta Õpetaja karussell, mille esimesest voorust vaatavad vastu ka mitmed Jõgevamaa finalistid.

Koolielus käib ikka nii, et kui õpetaja on õnnelik ja rõõmus, on ka õpilane õnnelik ja rõõmus ning siis saab ka kooli pidada õnnelikuks ja rõõmsaks. Kool vajab enda hulka neid õpetajaid, kes teevad oma tööd südamega ja kes pühenduvad oma igapäevatöös sellele, et õpilased saaksid endast omakorda kõik anda.

Põltsamaa gümnaasiumi direktori Aimar Arula sõnul on õpetajad tublid ja teevad rohkem kui ette nähtud. Ka aasta sõbrana hariduses üles märgitud Palamuse pritsumehed tegelevad igal aastal haridusse panustamisega, seda juba aastaid. Pritsumeeste komando pealiku sõnul on tore, kui märgatakse ja tunnustatakse neid, kes haridusse oma aega ja energiat panustavad.

Aasta Õpetaja tiitel tooks Jõgevamaale lisaks tunnustusele ja rõõmule ka palju motivatsiooni, et haridusmaastikul julgelt edasi töötada. Nii võiks ka noor, alles ülikooli astuv tudeng julgeda õpetajaameti peale mõelda. Tõsi, õpetajatöö pole meelakkumine, vaid raske ja pingutust nõudev amet, sest just õpetaja paneb aluse noore tulevikule, mõttemaailmale ja haridusele.

Aasta Õpetaja tiitel annab ka õpilasele julgust märgata tööd, mida õpetajad terve õppeaasta vältel teevad. Paraku ei mahu kõik head õpetajad konkursile, mistõttu on hea tunnustus õpilase kiitus ja kolleegi toetav sõna. Kindel on see, et kõik õpetajad teevad kiiduväärt tööd iga päev.

blog comments powered by Disqus