Ühinenud omavalitsuste õppetund

Viimasel kolmel nädalal on Vooremaa lugeja saanud ühinenud omavalitsuste eluoluga tutvuda. Olukord on kõigi jaoks uus ja seda on tõdenud nii vallavanemad kui ka teenusekeskuste juhid. Pool aastat on liiga lühike aeg, et rääkida suurtest saavutustest, ent piisav, et esmased tegevusplaanid paika panna. Kui ei ole plaani, ei saa rääkida ka edasiminekust.

Nii nagu Mustvee ja Põltsamaa vallavanemad, on ka Jõgeva vallavanem ja volikogu esimees positiivsel, kuid äraootaval seisukohal, sest elu teeb oma korrektuure kõikjal, ka valla elus. Raivo Meitus ja Aare Olgo on sama meelt, et vald peab olema ennekõike kodaniku jaoks ning siin ei ole sobiv hakata poliitilisi mänge mängima. Oluline, et valla kodanik kõik vajalikud teenused võimalikult vähese vaeva ja närvikuluga kätte saaks ja teenusekeskuses ootaksid neid ees spetsialistid, kes oskavad tekkinud probleemid võimalikult kiiresti lahendada. Lisaks kinnitavad vallajuhid justkui ühest suust, et veel pole tekkinud meie-tunnet, kuid ajapikku saabub seegi. Kui praegu ollakse veel tugevalt kinni oma endises vallas, siis pikapeale hakatakse nägema ka suuremat pilti.

Kõigi omavalitsuste lugudest kumavad läbi suured mõtted ning soovid. Jääb vaid loota, et need ka täidetakse. Siinkohal tasub meenutada Mustvee vallavanema Jüri Morozovi sõnu, et ennekõike tuleb ikka ise tööd teha ja vaeva näha. Siis ilmselt küll armastust ei tule, küll aga  tuleb iga kodaniku jaoks parem koht, kus elada.

blog comments powered by Disqus