Südamega meie vabaduse juures

Samal ajal, kui Eestimaal põlesid sajad ja tuhanded jaanituled, tähistati suve algust ja  nauditi aasta lühimat ööd, ei saanud mööda vaadata võidupühast. Kuigi see ehk paljudele pühadesaginas teisejärguline näib, ei tohiks see nii olla.  

Motomeeste uhke Vabadussõit sai alguse hommikul kell 10 ning lõppes 330 kilomeetrit hiljem taas Jõgeval. Must Leegion MC mootorratturid hoidsid oma plaane salajas, sest tahtsid sõitu teha vaikselt, ilma liigse meediakärata.

Kui algul oli Musta Leegioni soov läbi sõita kogu Eestimaa, siis üsna pea leiti, et see on liiga suur ettevõtmine. Nõnda löödi käed teiste Eesti motoklubidega ja valmis idee Vabadussõidust, mille võtaks enda kanda iga maakonna motoklubi. Nõnda austati kõiki maakonnas püstitatud ausambaid ja mälestusmärke, kuulati rahva lugusid ja meenutusi.

Õhtul süttisid üle Eesti 15 vabadustuld, kus meenutati meie vabaduse eest elu jätnuid, kes andsid endast kõik, et meie saaksime olla täna siin, kus oleme. Vabariigi sajandaks sünnipäevaks mõeldud sõit sai omakorda uue tähenduse ning kui kõik hästi läheb, siis kujuneb lausa traditsiooniks. Kui algul selle peale isegi mõelda ei osatud, siis nüüd on see käegakatsutav traditsioon, mille võiks viia ka üle Eestimaa piiride.

Vabadusel on kõrge hind ning seda ei tohi iial iseenesestmõistetavana võtta. Nii paneb ka motoklubi kapten Kalle Vilms südamele kõigile kogukondadele, et nad hoiaksid korras mälestusmärgid ja ausambad. Nõnda loome ka tulevastele põlvedele võimaluse austada neid, kes meie kodumaa eest kõik on andnud.

blog comments powered by Disqus