Malega koolivaheajal

Koolilastel on alanud suvevaheaeg, Põltsamaa ühisgümnaasiumi algklasside maja oli aga 11. ja 12. juunil õpilastest tulvil, sest toimus suvine malelaager, seekord juba kolmandat korda. Laagris osales 24  2.-5.klassi õpilast.

Esimesel päeval tuli esialgu omandada uusi teadmisi, lahendades mitmesuguseid maleülesandeid. Juhendasid Maire Haava ja Enno Paatsi. Vahelduseks malele tuli võimeid proovile panna ka sportlikus tegevuses. Õpiti selgeks vahva ajaviitemäng mölkky, lennutati  discgolfi kettaid, põnevust lisas veel valikorienteerumine kooli kaardi järgi. Sportlikku tegevust juhendasid Sandra Alusalu, Tiia Jürisoo, Uno Valdmets ja Andero Schütz.  Päeva lõpetas male kiirturniir, mille parimad olid Anel Volmer ja Helena Kolbin.

Teisel päeval toimus lisaks maleülesannete lahendamisele ka turniir, mille viis läbi meie maletreener Andre Uibos. Tublimad olid algajate arvestuses Kätlin Toom ja Rasmus Nikkel ning edasijõudnutest Liina Kask ja Juss Vilk.

Laagri lõpetamisel autasustati ka kevadise seeriavõistluse võitjaid, kelleks olid Helena Kolbin ja Juss Vilk. Tüdrukute arvestuses järgnesid võitjale Mari-Liis Jukk ja Liina Kask, poistest jagasid 2.- 3. kohta Oliver Žukovitš ja Devis Nool.

Kui laagrit lõpetades sai lastelt küsitud, kas järgmisel aastal jälle malelaagrit korraldame, siis vastuseks oli üksmeelne „Jah!“. Malelaagri sponsorid olid AS Põltsamaa Felix ja Põltsamaa vallavalitsus läbi SK Toonus-Sport projekti. Laagri osavõtumaksu eest sai igaüks kõhu täis kohvikus Rivaal. Laagri peakorraldaja oli õpetaja Maire Haava.

Põltsamaa ühisgümnaasium liitus programmiga „Male kooli“, mis on mõeldud just algklassiõpilastele, viis aastat tagasi. Kui 1. klassis on male õppekavaline või pikapäevarühma tegevus, siis alates 2. klassist osalevad huvilised maleringides. Samuti omandavad õpilased oskuse maletada e-keskkondades. Populaarne on võistlemine mõttespordi keskkonnas vint.ee, kus vastaseks on õpilased üle Eesti.

RIINA VALDMETS

blog comments powered by Disqus