Eriline treeningtund Põltsamaal

Hiljuti kutsus meie võrkpallitreener Toivo Uusna Eesti võrkpallikoondise treenerid Põltsamaale, et nad  viiksid seal läbi näidistreeningu. Peatreener Gheorghe Crețu haigestus ja ei saanud kahjuks Põltsamaale sõita, kuid kohal oli teine treener Rainer Vassiljev.

Treeningule olid kogunenud kuuenda klassi lõpetanud poisid, kellel on veel piisavalt aega õpingute kõrval võrkpalli mängida. Rainer Vassiljev tõdes, et sellist trenni ei ole lihtne ette valmistada, sest eelnevalt pole teada, millise ettevalmistusega mängijad ees ootavad. 

„Tuleb teha lihtsalt neid asju, mida peab tegema selleks, et olla hea mängija. Tehnilise poole pealt läheb tarvis samasuguseid oskusi ja teadmisi nii põhikoondises mängivatel meestel kui ka algajatel,” rääkis Vassiljev.

Treeneri sõnul oli eesmärk pöörata erilist tähelepanu väikestele nüanssidele, mis aitavad tulevikus paremaks mängijaks saada. „Minu hinnangul mängivad Põltsamaal täiesti normaalse tasemega poisid, kellest töökuse ja hea tahte korral võivad saada sellisel tasemel mängijad, kes mängivad praegu rahvuskoondises. Ütlesin poistele, et see on nende endi kätes, kui kaugele nad võrkpalliga jõuavad. Eriti keeruline on oma tahe maksma panna tänapäeva oludes, kus mitmesuguseid ahvatlusi on hästi palju, sealhulgas nutimaailmas. Meie ülesanne on üles leida need poisid, kelle silm särab kõige rohkem palliplatsil,“ märkis Rainer Vassiljev. Tema sõnul läheb Eesti tippvõrkpallil praegu hästi, sest sellel suvel tegutseb ka B-koondis. Noorimad mängijad on seal 17aastased poisid, kelle seas on väga palju vahvaid noormehi. Kui selles vanuses on piisavalt tublisid mängijaid, pole karta, et järelkasvu ei teki. „Mul on hea meel, et Eesti võrkpallil läheb praegu hästi, samas loodan, et selle teadmise juures ei jääda loorberitele puhkama. Alati saab paremini mängida ja kui seda põhimõtet endale teadvustatakse, siis toimub pidev areng. Meie, treenerite asi on üles leida see potentsiaal, mis nendes noortes peidus on,“ rääkis Vassiljev.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus