Suvehooaeg on alanud

Eelmine sündmusterohke nädalalõpp maakonna eri paigus kinnitas, et suveüritused on seks korraks hoo sisse saanud. Olgugi, et suve ametliku alguseni on veel kaks päeva, on loodus juba pikalt Eestimaale erakordset suvist kevadet pakkunud. Nii on täishooga käima läinud ka mitmesugused kultuuri- ja spordisündmused.

Omanäolised olid ka viimasel nädalavahetusel toimunud üritused, millele põgusalt tänases lehes ka viitame. Reede õhtul kutsus Artur Rehi Jõgeva rahvast ühislaulmisele Jõgeva kultuurikeskuse ette, Hea Linna Vaimu kuju juurde. Oli, mida vaadata ja kuulata. Hea Linna Vaim oli justkui füüsiliselt ka ise kohal.

Laupäeval kõlas Pajusis taas lõõtspillimäng ja vaadati vana tehnikat. Lõõtspillimäng on viimastel aastatel Eestis kiiresti populaarsust võitnud ja Pajusi eesotsas Lembit Paaliga on selles vallas üks eestkõnelejaid. Suurepärase, Kalevipoja nime kandva Vooremaa rattamaratoni korraldasid Kuremaa ümbruses taas Centrumi klubi eestvedajad. Avaldati arvamust, et tegu on Eesti ühe paremini organiseeritud rattavõistlusega. Jõgeval peeti aga uues kuues vanavara- ja militaarlaat ning Põltsamaa koolil oli põhjust 100. sünnipäeva pidada. 

Kui lisada juurde veel pühapäeval Tartus toimunud Alo Mattiiseni isamaalaulude kontsert, oli spekter lai. Eesti suvi on lühike ja seepärast kuhjuvad paljud head ettevõtmised sageli ühele ajale. Kahjuks on see paratamatus, sest kõigile ja kõige jaoks erinevaid kuupäevi lihtsalt ei jätku. Nagu ei jätku ka publikut, sest enamasti külastab erinevaid üritusi ikka paljuski kattuv seltskond. Aga vähemalt selle üle ei saa keegi kurta, et midagi ei toimu. Toimub ikka. Ja kui ka lehti loetakse ja reklaami jälgitakse, siis ei magata midagi ilusat maha.

blog comments powered by Disqus