Maakonna suvemängud toimusid uuel kujul

Jõgevamaa tänavused suvemängud toimusid haldusreformist tingituna uues kuues. Varasema 13 omavalitsuse asemel asus seekord üldvõitu püüdma kolm ning võitjana väljus võistlustelt Jõgeva vald.


Võiks isegi öelda, et mängudel toimus pigem Jõgeva ja Põltsamaa valla omavaheline mõõduvõtmine, sest Mustvee valla osalemine oli enam kui tagasihoidlik. Kaasa tehti vaid jalgpallis ja rannavõrkpallis. Maakonna piiride muutumine, Pala ja Tabivere loovutamine ning Lohusuu ja Avinurme juurdetulemine üldpilti eriliselt ei mõjutanud.    

Jõgeva linna staadionil kuulutas 24. suvemängud avatuks Jõgeva vallavanem Aare Olgo. Vaatamata omavalitsuste arvu kokkukuivamisele, oli kergejõustikustaadionil seekord isegi rohkem sagimist kui paaril eelmisel aastal. Kuigi nii mõnigi ala tuli osavõtjate puudumise tõttu sootuks ära jätta. Eriti puudutas see just veteranide vanuseklassi.

Mängudega tehti algust juba neljapäeval, mil Kuremaal sõideti jalgrattakross. Kõigis kuues võistlusklassis läks esikoht Põltsamaa valla esindajale. Rõõm oli tõdeda, et oma koduvalla spordiau kaitsesid ka Eesti olümpiasportlased, kiiruisutajad Saskia Alusalu ja Marten Liiv. Mõlemad pälvisid ka suvemängude võitja tiitli.

Mängude peamine raskuspunkt langes ikkagi laupäevale, kui võistlused toimusid nii Jõgeval, Kuremaal kui Vaimastveres. Nagu ikka, oli mängude peaala kergejõustik, kus näidati ka korralikke tulemusi. Eraldi väärib märkimist põltsamaalane Rait Väär, kes teenis viis esikohta. Mitmekülgsete võimetega kergejõustiklane läbis 100 m 11,0-ga, hüppas kaugust 6.77, kõrgust 1.90, heitis ketast 38.30 ja viskas oda 49.25.

Naistest olid kahe esikohaga edukamad Eneli Vadi Jõgevalt (kuul 9.49 ja ketas 30.10) ning Anette Leppik Põltsamaalt (kõrgus 1.50 ja oda 39.80). Tüdrukutest võitis neli esikohta Elisabet Hein (Jõgeva), poistest oli kolme alavõiduga edukaim Andre Jalajas (Põltsamaa). Naiste seenioride klassis saavutasid kolm esikohta nii Maiu Veltbach kui Hille Kirpu, meestest võitis kaks ala Tiit Lääne (kõik Jõgeva vallast).

Põnevaid võistlusi jätkus aga linna spordiväljakutel mitmele poole. Kuremaal mängiti samal ajal rannavollet, kus nii meestest kui naistest olid võidukad Mustvee valla paarid. Vaimastvere Arenal pidasid aga tulise jalgpalliturniiri maha neli meeskonda, kus finaalis alistas Jõgeva II (Nooruse baasil) 6:1 Jõgeva I, kelle eest mängisid Vaimastvere Illi pallurid.

Üks spordiala toimus ka tubastes tingimustes – mälumäng. Seal kuulus kaksikvõit samuti Jõgeva valla võistkondadele.          

Nagu ikka, vahetati mängude ajal mõtteid sellegi üle, kuidas ja kas edasi. Kindel on vast see, et mängud siiski jäävad. Kuidas aga suurendada osalejate arvu? Tuleb nõustuda Jõgeva abivallavanema Arvo Sakjase ettepanekuga, et võistkondlikel aladel võiksid edaspidi omavalitsusi asendada piirkondade koondised. Nagu näiteks Torma, Palamuse, Avinurme jne. Osavõtjate üldarvu sellega muidugi ei kasvata, kuid põnevust ja konkurentsi küll. Ehk tasub kaaluda.    

Kergejõustik

Üldarvestus: 1. Jõgeva vald 1206, 2. Põltsamaa vald 1082

Tänavakorvpall (4)

Üldarvestus: 1. Jõgeva vald.

  1. Jõgeva vald II (Danno Nool, Lauri Kask, Kris Urvik, Erkki Sarapuu)

Petank (5)

Üldarvestus: 1. Põltsamaa vald

  1. Põltsamaa vald I (Vaige Ant, Silvi Meerits, Arvo Orgusaar)

Jalgpall (4)

Üldarvestus: 1. Jõgeva vald

  1. Jõgeva vald II (Priit Jõeäär, Karl Lani, Märt Indrek Zirkas, Kevin Keek, Stenver Kleimann-Leimann, Lauri-Robert Indus, Eduard Lehtmets, Marek Reiman)

Jalgrattakross

Üldarvestus: 1. Põltsamaa vald

Võitjad: Grete Kukk, Arvet Žukovitš, Saskia Alusalu, Marten Liiv, Merle Schneider, Veiko Soo (kõik Põltsamaa)

Discgolf

Üldarvestus: 1. Põltsamaa vald

Võitjad: Karli Rihma ja Kadi Pint (mõlemad Jõgeva)

Sangpommi rebimine

Üldarvestus: 1. Jõgeva vald

Võitja: Andres Metjer (Jõgeva vald)

Mälumäng (4)

Üldarvestus: 1. Jõgeva vald

  1. Jõgeva vald II (Tiit Lääne, Aare Olgo, Jens Raevald, Ago Kallandi)

Rannavõrkpall

Üldarvestus, mehed (6): 1. Põltsamaa vald

  1. Mustvee I (Tair Tooming, Kristian Palm)

Üldarvestus, naised (5): 1. Jõgeva vald

  1. Mustvee I (Aile Rummel, Maie Rummel)

Juhtide mitmevõistlus (2)

Võitjad: Margus Möldri (Põltsamaa) ja Viktor Svajõtšev (Jõgeva)

Üldarvestus: 1. Jõgeva vald 38, 2. Põltsamaa vald 33, 3. Mustvee vald 7 punkti.

TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus