Reedel algab Täiskasvanud Õppija Nädal

Sel reedel alustab järjekordne Täiskasvanud Õppija Nädal ehk TÕN, mille käigus tunnustatakse maakonniti ja vabariiklikult tublimaid õppureid, koolitajaid, koolitussõbralike organisatsioone ja omavalitsusi.

Tänavune täiskasvanud õppija nädal on järjekorras juba kolmeteistkümnes ning kannab seekord pealkirja “Õppimine seob põlvkondi“. 2010. aasta TÕN-i avaüritus viiakse läbi sel reedel Põlvamaal Moostes, kus on kohal ka haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Viiakse läbi neli vabariiklikku üritust, lisaks reedesele avaüritusele korraldatakse teemanädala raames veel 13. oktoobril e-õppe päev, mis kannab pealkirja “Kuidas kasvatada beebitiigrit?” E-õppe loengutel räägitakse sellest, kuidas muuta arvuti lapse arengut toetavaks vahendiks Töötab ka  laste arvutitöötuba.

14. oktoobril peetakse Tallinna Keskraamatukogus Grundtvigi päeva, mil tutvustatakse päeva nimelist programmi. Grundtvigi programm on Eestis ja Euroopas arendanud täiskasvanutele mõeldud hariduse arengut. Grundtvigi päeval tutvustatakse lähemalt täiskasvanuhariduse ja rahvusvahelise koostöö võimalusi. Programmi toetusesaajad jagavad teadmisi ja räägivad oma kogemustest, kuid eelkõige õpetavad kuulajatele uusi kasulikke oskusi, mida nemad ise tänu Grundtvigi programmile on õppinud.

Täiskasvanud õppija nädala finaalüritus on TÕN-i foorum 15. oktoobril, mis peetakse Tallinnas Olümpia hotellis. Loenguid peavad TTÜ doktorant Anu Virovere, Sloveenia Täiskasvanute Instituudi doktor Neveka Bogataj ja karjäärinõustaja Tiina Saar.

Lisaks vabariiklikele üritustele viiakse TÕN-i raames läbi ka maakondlikud sündmused. Üritustest oodatakse osa võtma kõiki täiskasvanuid, kel aega ja tahtmist end täiendada. Jõgevamaal aitab TÕN-i läbi viia Jõgevamaa Koostöökoda ja kohalik koordinaator on Pille Tutt, seega tuleks TÕN-ist huvitatud inimestel ühendust võtta maakonna koostöökoja või koordinaator Pille Tutiga.

Maakondlikult ja vabariigis tunnustatakse Täiskasvanud Õppija Nädala raames aasta õppijaid, koolitajaid ja koolitussõbralikke organisatsioone ning omavalitsusi. Autasustatud saavad need inimesed ja organisatsioonid, kes on olnud viimase kahe jooksul õppinud uut eriala või täiendanud end mingil muul viisil. Koolitajatest märgitakse ära parimad koolitajad. Tänuüritus parimatele täiskasvanud õppijatele ja koolitajatele peetakse 19. oktoobril Sadalas.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus