Jõgevamaale punase laterna tiitel

2012. aastal alguse saanud Eesti maakondade jalgpallimeistrivõistluste kaheringilisel turniiril mängiti pühapäeval seitsmes voor. Jõgevamaa meeskond, kes pidi koduväljakul võõrustama Harjumaad, ei saanud võistkonda kokku ja andis loobumisvõidu, langedes turniiritabelis viimaseks.


Ainulaadne võistlussari, mis vältab kokku 30 aastat, jätkus mängudega möödunud pühapäeval. Jõgevamaa koondis, kus oli ülesandmislehel kirjas 31 mängijat, pidi mängima Vaimastvere Arenal tabeli juhi Harjumaa vastu. Paraku pidi meeskonna treener Igor Orlov pühapäeva hommikul vastastele teatama, et koduvõistkond ei saa mehi kokku ja antakse loobumisvõit. Loobumisvõidu andis pühapäeval veel ka Läänemaa, kuid seda võõrsil toimuma pidanud mängus Põlvamaale.

„Kõige hullem, et paljud mängijad ei andnud viimase hetkeni vastust, kas nad tulevad või ei. Mõni ei vastanud üldse telefonile. Pühapäeva hommikul oli meil koos vaid seitse meest… Oleks ma seda kõike varem teadnud, võinuks mängida U19 Eliitliiga noortemeeskonnaga,” rääkis pettunud Orlov tühjal Vaimastvere Arenal.

Turniiritabelis, mida pärast 7. vooru juhib 19 punktiga kindlalt Harjumaa, kuulub Jõgevamaale 4 punktiga kindlalt viimane, 16. koht. Ja ühtlasi ka Eesti jalgpalli punase laterna tiitel. Piinlik lugu kindlasti.

Jätkuvatel Eesti meistrivõistluste mängudel jäi maakonna klubide eelmise nädala bilanss samuti negatiivseks. Jõgeva SK Noorus-96 kaotas II liigas kodus 1:4 (0:1) Kohtla-Järve JK Järve II-le. Meeskonnale, keda muidu ikka võidetud. Jõgevalastel oli kohe avaminutil võimalus skoor avada, kui Kaarel Põldmaa sajaprotsendiline võimalus luhtus. Mõned minutid enne poolajavilet tabas Põldmaa karistuslöök latti, 44. minutil avasid skoori hoopis külalised. 47. minutil Põldmaa penaltist viigistas, aga kaks minutit hiljem asusid vastased oma penaltist taas juhtima. Edasises mängus polnud võitjas kahtlust. 15. minutil lahkus põlvevigastusega väljakult Kristjan Kuldmägi ja teda asendas Karl Lani.

Nooruse duubel Vaimastvere SK Illi kaotas IV liigas Suure-Jaanis Põhja-Sakala II-le täpselt sama skooriga – 1:4 (0:1). Tabelis neljandaks langenud vaimastverelaste auvärava lõi 83. minutil Kevin Keek.

Võidurõõmu maitses ainsana vaid FC Jõgeva Wolves, kes alistas laupäeval koduväljakul 2:1 (1:0) SK Imavere. III liigas oma tsoonis kolmandal kohal oleva Wolves’i väravad lõid Lauri Ott ja Marko Murumaa.

TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus